Στρατιώτης ΤΧ: Δισεκατομμύρια για πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, τραγική η κατάσταση στα Κέντρα Εκπαίδευσης

Στρατευμένοι - Στρατιώτες - Φαντάροι - Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες
Φώτο Αρχείου / Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες

Ως νέος στρατευμένος εκφράζω την διαμαρτυρία μου απέναντι στις εξελίξεις και στη καθημερινή μου διαβίωση. Με βάση τον προϋπολογισμό του 2024 υπολογίζονται 6,1 δισ για τις πολεμικές δαπάνες της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, το 3,4 % του Α.Ε.Π της χώρας, πολύ πάνω από το 2% που είναι απαίτηση του ΝΑΤΟ, όχι πως αν δίνονταν το 2% για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς θα ήταν εντάξει, ούτε ένα ευρώ στους φονιάδες των λαών.  Σαν αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων είναι  ότι χώρα έχει μετατραπεί σε μία απέραντη βάση από τον Έβρο μέχρι και την Σούδα, έχει ενεργό συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά στέλνοντας όπλα ,φρεγάτες και προσωπικό, στερώντας τα από την εθνική μας άμυνα και βάζοντας μας σε επικίνδυνη θέση σε περίπτωση ενός γενικού πολέμου.

Άξιο απορίας είναι τίνος συμφέροντα υπερασπίζεται η φρεγάτα που θα σταλεί στον κόλπο του Άντεν 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που από τα έσοδα τους το κράτος μας δεν θα δει δεκάρα μιας και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να τους προσφέρει γενναίες φοροελαφρύνσεις. Μεταφέροντας τα έσοδα από τους φόρους στην πλάτη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων  αυξάνοντας μάλιστα το ποσό των φόρων κατά 6,2 δισ σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια ώρα που η κατάσταση στα κέντρα εκπαίδευσης είναι τραγική, οι εγκαταστάσεις των στρατοπέδων που καλούμαστε να ασκήσουμε την στρατιωτική μας υποχρέωση είναι απαρχαιωμένες και ακατάλληλες, τα δωρεάν μεταφορικά από και προς το σπίτι μας είναι μόνο ένα εισιτήριο σε όλη την διάρκεια της θητείας μας και το κόστος ενός στρατιωτικού εισιτηρίου από Έβρο προς Αθήνα είναι στα 120€ με επιστροφή.

Παράλληλα η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα έχει φτάσει στο ως εδώ και μη παρέκει και η υγεία και παιδεία είναι σε εγκατάλειψη, ανοίγοντας την πόρτα για ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση τους. 

Αν έχει γίνει κάτι προς την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μας στα στρατόπεδα   αυτό οφείλεται σίγουρα στην ανιδιοτελή προσπάθεια των στελεχών και στρατιωτών που βγαίνουν μπροστά και βάζουν καθημερινά το εμείς πάνω από το εγώ. 

Να δοθούν τώρα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό όλων των στρατοπέδων που υπηρετούμε για καλύτερη διαβίωση μας , για θέρμανση τους χειμερινούς μήνες όλη την ημέρα και νύχτα, για πόσιμο νερό και υλικά, για καλή διατροφή. Για δωρεάν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας όσες φορές χρειαστεί με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στο αιματοκύλισμα των λαών. Να ακυρωθεί η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα. Καμία ελληνική αποστολή έξω από τα σύνορα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Στρατιώτης (ΤΧ) Μαμάης Σπύρος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...