Στρατιώτης Ν. Καλομοίρης: Να παγώσουν τα πάντα στις 9 του Νοέμβρη

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Στο ALT.GR έφτασε επιστολή στρατευμένου που υπηρετεί τη θητεία του. Σε αυτήν ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους που αύριο, 9 Νοέμβρη «υψώνουν το ανάστημά τους» διεκδικώντας φτηνά τρόφιμα και ρεύμα, αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις. Ο στρατιώτης Νικόλαος Καλομοίρης «είναι μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες που θα παγώσουν τα πάντα στις 9 του Νοέμβρη και θα δείξουν την πραγματική τους δύναμη!»

9 Νοέμβρη 2022… ΑΠΕΡΓΙΑ! 

Αλλά όχι μια ακόμα απεργία… Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έχει έρθει η στιγμή να πουν “Ως εδώ! Φτάνει πια!”

Φτάνει πια να μιλούν για δύσκολους χειμώνες “οι χορτάτοι”, αυτοί που όχι απλά δεν τους λείπει τίποτα αλλά έχουν τα πάντα σε αφθονία! Και αλήθεια σε ποιους απευθύνονται όταν τα λένε αυτά μέσω των κυβερνήσεων τους, είτε νεοφιλελεύθερων είτε σοσιαλδημοκρατικών σε όλη την Ευρώπη και τον κοσμο;

Απευθύνονται σε αυτούς, που χωρίς αυτούς “οι χορτάτοι” είναι ένα τίποτα! Σε αυτούς, που “χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά” κυριολεκτικά και μεταφορικά! Απευθύνονται σε αυτούς που παράγουν τα πάντα με τη σωματική και πνευματική τους εργασία και μάλιστα σε μια εποχή που το βιοτικό επίπεδο, αν το σκεφτεί κανείς με βάση τα θαύματα στην εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ανεβασμένο! 

Η σκέψη μου και η καρδιά μου ως στρατευμένος που δούλευα πριν και θα συνεχίσω να δουλεύω μετά τη θητεία μου, είναι μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες που θα παγώσουν τα πάντα στις 9 του Νοέμβρη και θα δείξουν την πραγματική τους δύναμη! Που θα υψώσουν το ανάστημα τους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, που σήμερα δεν εξασφαλίζονται, γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με κριτήριο την κάλυψη των κερδών των λίγων!

  • Για να μπορεί κάθε μεροκαματιάρης να ζεστάνει το σπίτι του, να γεμίσει το ψυγείο της οικογένειας, να εξασφαλίσει στα παιδιά του όσα έχουν ανάγκη, αλλά και να ψυχαγωγηθεί, να κάνει ποιοτικές διακοπές, όπως αξίζει σε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες!
  • Για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς, για να μην υπάρξει άλλος “Στράτος που θα τον βάλει από κάτω η μηχανή” και θα τον κλαίνε οι συνάδελφοι και οι δικοί του, όπως γίνεται με χιλιάδες εργάτες και εργάτριες κάθε χρόνο! 

Όλοι και όλες πρέπει να πάρουν τη θέση τους σε αυτόν τον αγώνα

Η αναμονή, σε συνδυασμό με τη λογική του “μικρότερου κακού” οδηγεί με σιγουριά στα χειρότερα και το βαρέλι όπως έχει αποδειχθεί δεν έχει πάτο! Η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα και η δύναμη φανερώνεται μέρες σαν και αυτήν της απεργίας!

Καλή δύναμη σε όλους και όλες!

Νικόλας Καλομοίρης, στρατιώτης

Δείτε ακόμα...