Στρατιώτης που υπηρετεί στη Λέσβο: Κάνεις δεν μπορεί να στερήσει από τους φαντάρους το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους

Στρατιώτες στη Σάμο
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Στέκομαι κι εγώ αλληλέγγυος προς τον συνάδελφο οπλίτη γιατρό από το 98ο ΤΥΕΘ που τιμωρήθηκε άδικα επειδή απεύθυνε χαιρετισμό προς το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ καθώς και προς τον συνάδελφο από το 98ΤΕΘ που τιμωρήθηκε επειδή εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον συνάδελφο οπλίτη γιατρό.

Κάνεις δεν μπορεί να στερήσει από τους φαντάρους το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα θεσμό που διατρανώνει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της περιοχής. Έναν θεσμό όπου συναντιούνται κάθε χρόνο όσοι αντιστέκονται στη συμμετοχή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, δηλαδή τα σχέδια που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε στόχο, και το Αιγαίο σε θάλασσα νεκρών.

Την ίδια στιγμή που επιβάλλονται τέτοιες άδικες τιμωρίες οι φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιθωριακές απόψεις που εκφράζονται από φασιστοειδη και σπέρνουν το δηλητήριο και το μίσος για τους άλλους λαούς. Μάλλον αυτές οι απόψεις θεωρούνται “καλοδεχούμενες” στα στρατόπεδα για να μην τιμωρούνται ποτέ. Μάλλον στόχος των παραπάνω αδικων τιμωριών είναι όχι μόνο να σταματήσει κάθε έκφραση προοδευτικών απόψεων αλλά να σταματήσει και η ίδια η σκέψη και ο προβληματισμός όσων υπηρετούν.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Κανένας φαντάρος να μην φοβηθεί να εκφράσει τα γνήσια αισθήματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πάλης ενάντια στον πόλεμο που ούτως ή άλλως τρέφει διαχρονικά ο ελληνικός λαός και δεν πρόκειται να ξεριζωθούν.

Στρατιώτης που υπηρετεί στη Λέσβο

Ζαφειρόπουλος Κυριάκος

Δείτε ακόμα...