Στρατιώτης: Ραντεβού όλοι μας στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα

Το επόμενο διάστημα το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ολοκληρώνει το φετινό του ταξίδι με τις εκδηλώσεις του στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Το Φεστιβάλ συγκεντρώνει όλους εμάς που δεν βολευόμαστε με το μέλλον που μας προδιαγράφουν. Όλοι εμείς που είμαστε νέοι στρατευμένοι, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι έχουμε θέση στο Φεστιβάλ γιατί αναδεικνύει τους δικούς μας προβληματισμούς, αλλά και δίνει διέξοδο σε αυτούς με την οργανωμένη πάλη.

Για παράδειγμα όλοι μας προβληματιζόμαστε που διαχρονικά οι κυβερνήσεις μας εμπλέκουν όλο και περισσότερο στα σχέδια του ΝΑΤΟ, δίνουν γη και ύδωρ σε αυτό, έχουν κάνει μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση την χώρα μας. Και φέτος ακόμα χειρότερα αφού στάλθηκαν όπλα στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας ή η χώρα μας αποτέλεσε την δίοδο των ΝΑΤΟικών για να περάσουν στρατεύματα, πολεμικό υλικό μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Όλοι μας προβληματιζόμαστε με τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας που οξύνονται όλο και περισσότερο για τα συμφέροντα των λίγων, αυτών που θέλουν να κερδοφορούν εις βάρους μας.

‘Όλοι μας προβληματιζόμαστε για την ακρίβεια, για το «πως θα βγάλουμε τον χειμώνα» φέτος.

Ε, λοιπόν όλοι εμείς που έχουμε αυτούς τους προβληματισμούς, πρέπει να βρεθούμε στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ για να τους συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Γιατί αφενός, εκεί συγκεντρώνεται η πείρα από τις μάχες που έδωσε ο καθένας μας από το μετερίζι του την προηγούμενη χρονιά, αφετέρου τα Φεστιβάλ αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους, τους μεγαλύτερους αγώνες που θα δώσουμε στη συνέχεια. Αποτελούν την απάντηση της νεολαίας που «δεν κάθεται στα αυγά της», δεν «κλαίει την μοίρα» της. Ραντεβού λοιπόν όλοι μας, στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα

Στρατιώτης (ΠΒ) Κωσταδήμας Βασίλης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...