Στρατιώτης στο στρατόπεδο 644 Μ/Κ ΤΠΖ: Τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέφτουν πάντα στο κενό

Ως στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη και συγκεκριμένα στο 644 ΜΚ ΤΠ, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον συνάδελφο φαντάρο που βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα και καταδικάζω τις μεθόδους ιατρικοποίησης-ψυχολογικοποίησης της καθημερινής ζωής και της αγωνιστικής στάσης.

Οι μέθοδοι αυτές, ηθελημένα ή μη, οδηγούν στην καλλιέργεια φόβου και επιδιώκουν να σιγήσουν κάθε φωνή που αντιδρά στη λογική του να μπαίνει η ανθρώπινη ζωή στη συνάρτηση κόστος-όφελος.

Οι αγώνες που οδήγησαν στον εκδημοκρατισμό του στρατεύματος, στην καλυτέρευση των συνθηκών στρατιωτικής ζωής στρατιωτών και στελεχών, αγώνες που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, δεν σκοντάφτουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις και ούτε πρόκειται και ποτέ να ανακοπούν.

Όλος ο λαός πρέπει να σταθεί στο πλευρό του διωκόμενου φαντάρου και να απαιτήσει να παρθεί πίσω η απαράδεκτη κατά παραγγελία γνωμάτευση που παραλίγο να στείλει τον στρατιώτη σπίτι του με αναβολή και τελικά τον κατέστησε Ι3 Ψυχολογικό, επειδή ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Προφανώς η ατομική ευθύνη σταματάει, όποτε τείνει να γίνει κρατική.

Και προς γνώση των ιθυνόντων νοών, οι συνάδελφοί του φαντάρου, βρισκόμαστε στο πλευρό του στο δίκαιο αίτημα του να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη γνωμάτευση.

Τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέφτουν πάντα στο κενό.

Δείτε ακόμα...