Στρατιώτης ΥΓ: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο»

(Φωτό Αρχείου) Φρουρά Σημαίας, 8η Μεραρχία, Ιωάννινα
(Φωτό Αρχείου) Φρουρά Σημαίας, 8η Μεραρχία, Ιωάννινα / Πηγή: Eurokinissi

Η καταδικαστέα Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φέρνει και στην “γειτονιά” της Ευρώπης την φρίκη του πολέμου. Ένας πόλεμος που έρχεται να λειτουργήσει καταλυτικά, όπως συνέβη και με την πανδημία του κορονοϊού, στην παγκόσμια οικονομία που ήδη βρισκόταν σε κρίση.  Είναι ξεκάθαρο, ότι κανένας από τους δύο λαούς δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτόν τον πόλεμο. Μόνο να χάσει έχει, είτε βρίσκεται από την μεριά των επιτιθέμενων, είτε από την μεριά των αμυνόμενων. Οι δύο αυτοί λαοί ζούσαν για πολλά χρόνια αδερφωμένοι και μοχθούσαν από κοινού για την δική τους ευημερία. Τώρα βάλθηκαν να αλληλοσκοτώνονται για τα συμφέροντα μονοπωλίων, για το ποιος θα ληστέψει καλύτερα τον ουκρανικό λαό και την πλούσια σε σιτηρά, υδρογονάνθρακες- και με εξέχουσα γεωπολιτική θέση- πατρίδα του. Για ακόμα μια φορά, παρατηρούμε ότι σε αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα ο πλούτος μιας χώρας, αντί για ευχή, μετατρέπεται σε κατάρα για τον λαό της. 

Σε τέτοιες περιόδους, τώρα που η πολιτική και η διπλωματία έχουν δώσει τη σκυτάλη στην στρατιωτική σύρραξη, θα πρέπει να μας προβληματίζει, ειδικότερα εμάς τους νέους η γενικότερη φύση του πολέμου. Ο πόλεμος δεν μπορεί να εξηγηθεί απλοϊκά, όπως γίνεται καθημερινά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ (από την μία είναι οι καλοί και απέναντι οι κακοί). Πόσο μάλλον, όταν περνούν στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες, που οδήγησαν στην ένοπλη βία. Αιτίες, οι οποίες, καθιστούν και αυτόν τον πόλεμο γέννημα θρέμμα του ιμπεριαλισμού.  

Καταδικαστέα πρέπει να είναι και η όποια συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο, με αποστολή στρατιωτικού υλικού ή προσωπικού, είτε με την προώθηση «συμμαχικών» νατοϊκών στρατευμάτων μέσω των εδαφών μας, μιας και ο τόπος μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. 

Την ίδια ώρα, που ο πόλεμος τους τσακίζει, ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους και κάθε χρόνο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα ποσά που δίνονται σε ΝΑΤΟ και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τα λαϊκά νοικοκυριά της πατρίδας μας ματώνουν από τις συνεχόμενες ανατιμήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης, καύσιμα, τρόφιμα, λογαριασμούς ρεύματος, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, ενώ ο μισθός παραμένει στάσιμος και η απασχόληση αβέβαιη. Ειδικά εμείς οι φαντάροι το βλέπουμε καθημερινά στην τσέπη μας, μιας και τα 8,62 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για ξυριστικά, φορτώνοντας επιπρόσθετα βάρη τις οικογένειές μας.  

Σε όλο αυτό το σχεδόν δυστοπικό σκηνικό, διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε: όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, κανένας φαντάρος εκτός συνόρων. Η προτροπή να μην διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών σε αυτόν τον πόλεμο δεν είναι μια θέση ίσων αποστάσεων, αλλά η μόνη ορθολογική άποψη, υπέρ του ανθρώπου και της ειρήνης των λαών· να μην θυσιαζόμαστε για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Στρ. (ΥΓ) Χουλιάρας Βασίλης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...