Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό»: Σήμερα η συναυλία κλασικής μουσικής

O Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio New Star Art Cinema» συναυλία – αφιέρωμα, στη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν τη Δευτέρα, με έργα συμφωνικής, οπερατικής και παραδοσιακής μουσικής, καθώς και επαναστατικά εμβατήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση!

Στις 7 Νοέμβρη 1917, με τη νίκη των Μπολσεβίκων στη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, μια νέα χαραυγή ανέτειλε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η χαραυγή του σοσιαλισμού, της νέας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο Λένιν, ηγέτης της επανάστασης που έσπασε τον πάγο και χάραξε τον νέο δρόμο, πέθανε πριν 100 χρόνια.

Παίζει το Δωδεκαμελές Σύνολο Πνευστών και Κρουστών «Παύλος Καρρέρ». Τα μέλη του Συνόλου «Παύλος Καρρέρ»: Θόδωρος Μαυρομμάτης (φλάουτο), Πέτρος Μαυρομμάτης (όμποε), Σπύρος και Κώστας Τζέκος (κλαρινέτα), Σόνια Φαρούγγια (φαγκότο), Χρήστος Καλούδης και Σπύρος Μπάκος (κόρνα), Σπύρος Αρκούδης και Αλέκος Μαυρόπουλος (τρομπέτες), Σπύρος Φαρούγγιας (τρομπόνι), Σάκης Μυρώνης (τούμπα) και Ισίδωρος Θύμης (κρουστά).

Διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός.

Σολίστ η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου.

Η παραγωγή της εκδήλωσης είναι της ΔΑΜΩΝ ΑΜΚΕ.

Ώρα προσέλευσης 19.30 / Ώρα έναρξης 20.00.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή», Μαυροκορδάτου 3, Αθήνα, τηλ. 210-3829-835, Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-21.00, Σάββατο 9.00-18.00
  • Κινηματογράφος «Studio New Star Art Cinema», Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής Αθήνα, τηλ. 210-864-0054, Δευτέρα-Κυριακή 14.00-21.00
  • https://www.ticketservices.gr . Πανεπιστήμιου 39, τηλ. 210-723-4567

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, ΑμεΑ.

Πληροφορίες: 697-439-4464 / 694-966-5631 / studofsoc@gmail.com

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Α’ Μέρος: 

  1. Konstantin Andreyevich Garbar (1906-1975): «Oktober March», εμβατήριο για σύνολο πνευστών και κρουστών*
  2. Dmitri Schostakovich (1906-1975): «Σατιρικός Χορός», από το μπαλέτο «Το Μπουλόνι» για σύνολο πνευστών και κρουστών*
  3. Hanns Eisler (1898-1962): «Ύμνος της 3ης Διεθνούς» για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών** (ποίηση: Franz Lahnke)
  4. Yan Frenkel (1920-1989): «Οι Γερανοί» για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών** (π.: Rasul Gamzatov)
  5. Kirill Vladimirovich Molchanov (1922-1982): άρια «Περίμενέ με…» από την όπερα «Οι Ανατολές εδώ είναι ήσυχες», σε λιμπρ. Boris Vasilyev για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών**
  6. «Ο Βαρκάρης του Βόλγα», ρώσικο παραδοσιακό τραγούδι για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών*
  7. Kurt Weill (1900-1950): Τρεις Εικόνες από τη σουίτα της «Όπερας της Πεντάρας» για σύνολο πνευστών και κρουστών* (από το θεατρικό έργο των Μπ. Μπρεχτ και Ελισάβετ Χάουπτμαν)

I. Εισαγωγή

II. Η Μπαλάντα του Μακ του Μαχαιροβγάλτη

III. Αντί Τραγουδιού

  1. Σπύρος Προσωπάρης (γεν. 1979): «Οι Προλετάριοι», για σοπράνο και σύνολο πνευστών, π.: Ντίνος Θεοτόκης
  2. Sergei Rachmaninoff (1873-1943): «Ω! Ποτέ μην μου τραγουδήσεις ξανά», op.4, n.4, ρομάντσα για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών*
  3. Vasiliy Ivanovich Agapkin (1884-1964): «Αποχαιρετισμός στην Σλαβιάνκα», εμβατήριο του Κόκκινου Στρατού για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών*, στ.: A. Fedotov

Β’ Μέρος:

  1. Σπύρος Προσωπάρης: «Κωνσταντίνος Θεοτόκης», εμβατήριο, έργο 100 για σύνολο πνευστών
  2. Μίκης Θεοδωράκης (1925-2021): «Οι Χαρταετοί» για σύνολο πνευστών και κρουστών*
  3. Pierre Degeyter (1848-1932): «Ο Ύμνος της Διεθνούς», για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών** (π.: Eugène Pottier) 
  4. D. Schostakovich: Τρία από τα «Ελληνικά Τραγούδια» για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών**:

I. «Εμπρός» (μουσ.: Αλ. Ξένου, π.: Κ. Παλαμά)

II. «Ζάλογγο»

III. «Πεντοζάλης»

  1. Άλκης Μπαλτάς (γεν. 1948): «Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη» (πάνω σε μελωδίες γνωστές στην Κέρκυρα) με αφήγηση αποσπασμάτων σοσιαλιστικών κειμένων του Θεοτόκη, για αφηγητή και σύνολο πνευστών και κρουστών
  2. «Suliko»: Παραδοσιακό γεωργιανό-σοβιετικό τραγούδι για σύνολο πνευστών και κρουστών*
  3. Jerzy Petersbuski (1895-1979): «Το Μπλε Μαντήλι», βαλς για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών** (π.: I. Galitsky και M. Maximov)
  4. Aleksandra Pakhmutova (γενν. 1929): «Και η μάχη συνεχίζει» («Και ο Λένιν είναι νέος ξανά»), εμβατήριο για σοπράνο και σύνολο πνευστών και κρουστών*, στ. Nikolai Dobronravov

Όλα τα έργα εκτός των ν. 8, 11 & 15 θα ακουσθούν σε Α’ Παγκόσμια Εκτέλεση

*Αλέκος Κάτσιος (ενοργάνωση – μεταγραφή)

**Σπύρος Μαυρόπουλος (ενοργάνωση – μεταγραφή)

Ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό»

Ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» ιδρύθηκε το 2019. Είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας ζύμωσης, συζητήσεων και τελικά ωρίμανσης της σκέψης να εκπροσωπηθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που σπούδασαν στις σοσιαλιστικές χώρες.

Σκοποί του Συλλόγου είναι η προβολή της προσφοράς και των επιτευγμάτων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα. Η ανάδειξη και υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας από την επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας. Η τεκμηριωμένη απάντηση στην εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού.

Η συμβολή στη διενέργεια κριτικών επιστημονικών ερευνών (ανάδειξη – προβολή αρχειακών τεκμηρίων, πηγών, μελετών, μεταφράσεων, γραπτών ή προφορικών μαρτυριών κ.ά.) για την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε κάθε χώρα, τα προβλήματα, τις αδυναμίες και τα αίτια που οδήγησαν στο ιστορικό πισωγύρισμα, στις αντεπαναστατικές ανατροπές και την καπιταλιστική παλινόρθωση.

Η συμβολή στη διαπάλη σε επιστημονικό επίπεδο για τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα που αφορούν τους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής και σχετίζονται με τα γνωστικά ή επαγγελματικά αντικείμενα των σπουδών μας.

Η συμβολή στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος και στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας.

Η συμβολή στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα σχέδιά τους.

Η συμβολή στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δικτύων αλληλεγγύης, γενικότερα και ανά ειδικότητα, στο πλαίσιο του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Η συμβολή στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με πολιτιστικό – μορφωτικό περιεχόμενο (εκδηλώσεις, επισκέψεις, εκδρομές κλπ.).

Η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων όλων εμάς που μας ενώνουν κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις από τα φοιτητικά μας χρόνια στις ιδιαίτερες συνθήκες των χωρών που σπουδάζαμε.

Για τη δράση του Συλλόγου μπορείτε να επισκεφθείτε το site του: https://studofsoc.gr/

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...