Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην 184η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (184th NATO Military Committee / Chiefs of Defence Session, MC/CS) σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν οι τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, τα υπό έκδοση θεσμικά κείμενα υψηλού επιπέδου της Συμμαχίας καθώς και οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τοποθέτησή του διαβεβαίωσε για την ουσιαστική συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας, αναφέρθηκε στη σημασία της ιμπεριαλιστικής Δύναμης KFOR στο Κόσσοβο στην οποία η χώρα μας συνδράμει με δυνάμεις, ενώ έκανε μνεία και στην δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (AEGEAN ACTIVITY) έναντι των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ στην εκπόνηση των θεσμικών κειμένων για την Ανάπτυξη των Στρατιωτικών Δυνατοτήτων της Συμμαχίας και της Αποτροπής και Άμυνας στον Ευρω-Ατλαντικό Χώρο.

Όσον αφορά στην Πανδημία της COVID-19, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε “την αποτελεσματική διαχείριση αυτής τόσο πανελλαδικά όσο και στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων”. Ωστόσο, η πραγματικότητα στις στρατιωτικές μονάδες είναι τελείως διαφορετική και την γνωρίζουν πολύ καλά στελέχη και φαντάροι.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία της προετοιμασίας της Συνόδου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee Conference-21 – MCC 21), η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...