Συμμετοχή της ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ στην Πολυεθνική Άσκηση «SEA SHIELD 21» στη Μαύρη Θάλασσα

Από την Παρασκευή 19 έως την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, η πυραυλάκατος (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «SEA SHIELD 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα. Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας καθώς και οι μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG 2)».

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα Πολέμου Επιφανείας, Αντιαεροπορικού, Ανθυποβρυχιακού και Αντιναρκικού Πολέμου.

Από αεροπορικής πλευράς θυμίζουμε ότι συμμετείχε το νατοϊκό Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων που βρίσκεται στο Torrejón της Ισπανίας, καθώς και έξι ισπανικά αεροσκάφη σε συνεργασία με αντίστοιχα ρουμανικά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΠΝ , «η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο».

Δείτε ακόμα...