Συμπαράσταση Οπλίτη Ιατρού στον αγώνα των υγειονομικών

Κορονοϊός
Πηγή: Eurokinissi

Η κλήση προς απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ  για την κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ, είναι κατάπτυστη. 

Η προσπάθεια εκφοβισμού και τιμωρίας των αγωνιζόμενων υγειονομικών και του λαού είναι τόσο απροκάλυπτη  που επιβάλει να πάρουμε θέση σαν συνάδελφοι.

Η “καμπάνα” αυτή προς την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ αποτελεί την κορυφή μιας πυραμίδας από αυταρχικές συμπεριφορές και διώξεις προς υγειονομικούς καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας και πριν από αυτή.

  • Από την ΕΔΕ προς υγειονομικούς του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα επειδή προσβλήθηκαν από κορονοϊό στο χώρο εργασίας, 
  • στις κλήσεις σε απολογία προέδρων Ενώσεων και άλλων σωματείων της υγείας διότι καλούσαν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 17Νοεμβριου 2020 ή σε άλλες κινητοποιήσεις για την θωράκιση του ΕΣΥ,
  • έως και τις εκατοντάδες καθημερινές αυταρχικές πρακτικές που δέχονται εργαζόμενοι υγειονομικοί από εκάστοτε διοικήσεις και προϊστάμενους.

Πρακτικές βέβαια που ως υγειονομικοί τις βιώναμε τακτικά και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε την πεπατημένη και του καρότου αλλά και του μαστίγιου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ψηφίζει απεργοκτόνους νόμους και να νομοθετεί ως αυτεπάγγελτο αδίκημα την κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς. 

Όλοι τους, με μια συνέχεια στην πολιτική που εφαρμόζουν, προσπαθούν να καλλιεργούν συνεχώς κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους αγωνιζόμενος υγειονομικούς και συνολικά στον λαό. Όλους αυτούς που στο διάστημα της πανδημίας απαιτούσαν τη συνολική θωράκιση του ΕΣΥ, σε αντίθεση με τα επιστημονικά πρωτόκολλα λάστιχο της κυβέρνησης.

Το κόλπο είναι γνωστό εξάλλου. Σε οποίους “δεν μασάνε το “καρότο” της ατομικής ευθύνης και των υποτιθέμενων χιλιάδων προσλήψεων στο ΕΣΥ, αξιοποιούν το μαστίγιο της δίωξης και της τιμωρίας.

Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται κατά την πανδημία πρέπει πλέον να γίνει αιτία μαζικής κινητοποίησης. Ιδιαίτερα για εμάς τους υγειονομικούς που έχουμε ευθύνη για τους ασθενείς μας και τους συμπολίτες μας.

Όχι μόνο γιατί τόσους μήνες με βάση αυτήν την πολιτική δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, όχι μόνο γιατί τόσους μήνες δεν κάλυψαν ούτε κατά διάνοια τις 35 χιλιάδες ελλείψεις σε υγειονομικούς στο ΕΣΥ, αλλά γιατί ταυτόχρονα αξιοποίησαν την πανδημία νομοθετώντας το ένα μέτρο μετά το άλλο για να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματική ομίλων. 

Όπως έγινε δηλαδή με:

. την ανάθεση των μοριακών ελέγχων σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας

. το άναρχο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020 για χάρη του τουριστικού κεφαλαίου

. Προμήθεια με ευθύνη της κυβέρνησης εμβολίων που έχουν πιστοποιηθεί ασφαλή και αποτελεσματικά ανεξάρτητα το που παράγονται.

Μέτρα δηλαδή που συνέβαλαν να θρηνούμε πλέον 6.000 συμπολίτες μας. 

Μέτρα αντίστοιχου χαρακτήρα λαμβάνουν και μέσα στα στρατόπεδα. Που θέλουν να στοιβαζόμαστε 15 στρατιώτες σε ένα θάλαμο των 40 τετραγωνικών μέτρων, διότι κοστίζει να βρουν επιπλέουν χώρους. Με τους μόνιμους στρατιωτικούς να εκτίθενται στις μονάδες που εκδηλώνονται κρούσματα, διότι πρέπει να “βγουν οι υπηρεσίες” στους συγκεκριμένους χώρους, και όσους προσβληθούν να στέλνονται για καραντίνα σπίτι τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις οικογένειες τους επειδή κοστίζει να βρεθεί χώρος για την απομόνωση τους. Την ίδια ώρα όμως βρίσκουν σταθερά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. 

Η στάση οργανωμένης απειθαρχίας και απείθειας απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι επιβεβλημένη από την συνείδηση μας, από το χρέος μας απέναντι στους ασθενείς μας και στους συφάνταρούς μας. 

Αν η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της ψάχνουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους για την εξάπλωση τη πανδημίας, τους καλούμε να κοιταχθούν στον καθρέπτη. 

Οπλίτης γιατρός από τον Έβρο.

Δείτε ακόμα...