Συνεχίζονται τα μέτρα στην Ευρώπη

Γερμανία

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τους πολίτες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζητά εκ νέου «μεγάλη προσοχή», χωρίς να δίνει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αναχαιτισθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Ο χειμώνας μπροστά μας θα είναι πολύ απαιτητικός για όλους μας. Ο κορωνοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη», δήλωσε η Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ενδεχομένως θα ληφθούν αποφάσεις για αυστηροποίηση του μέχρι τώρα «μερικού lockdown».

Το γερμανικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert-Koch ανακοίνωσε 16.967 νέα περιστατικά Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να αναμένονται χαλαρώσεις» από την αυριανή τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Ιταλία

Πτώση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Κυριακή, στην Ιταλία, ενώ παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών. Όπως κάθε σαββατοκύριακο, όμως, περιορίσθηκε και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 546 άνθρωποι, και καταγράφηκαν 33.979 νέα κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 195.275 διαγνωστικά τεστ, δηλαδή 32.000 λιγότερα από χθες. Σε κάθε 100 τεστ, τα 17,4 προέκυψαν θετικά, με αύξηση της τάξης του 1,4% σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Το Σάββατο τα περιστατικά ήταν 37.255, με 544 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 3.422 ασθενείς (116 περισσότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 32.047 άνθρωποι (+649 σε σχέση με την χθεσινή ημέρα).

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε ακόμα...