Συνεκπαιδεύσεις Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – Αιγύπτου

Συνεκπαιδεύσεις Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – Αιγύπτου
Συνεκπαιδεύσεις Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας – Αιγύπτου 09/11/2020-13/11/2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, από τη Δευτέρα 09 έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 διεξήχθη συνεκπαίδευση Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Η δραστηριότητα έλαβε χώρα στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι αυτές οι συνεκπαιδεύσεις καταδεικνύουν το άριστο επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών που επιβεβαιώνεται μέσα από πυκνές κοινές δραστηριότητες και συνεκπαιδεύσεις, οι οποίες συμβάλουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση πραγματοποιείται μετά την επίσκεψη του Αλ Σίσι στην Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες. Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αιγύπτιου Προέδρου με τον Κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν οι εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών και η σημασία τους στην σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, με τον Κ. Μητσοτάκη να υπενθυμίζει την συμφωνία σκοπιμότητας που υπέγραψαν οι δύο Υπουργοί των Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από ένα ξαφνικό ταξίδι του κ. Δένδια στο Κάιρο.

Η κυβέρνησης της Ν.Δ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βαθαίνει ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, με κεντρικό άξονα τη διαφύλαξη της ιμπεριαλιστικής «ασφάλειας» και «σταθερότητας» στην περιοχή.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν πολύ συχνά σε μια σειρά ασκήσεων, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ιταλίας που στοχευμένα εστιάζουν σε ζητήματα όπως περιπολίες και έλεγχος του κρίσιμου διαύλου της Ανατολικής Μεσογείου, από Μάλτα έως Σουέζ, για τη διακίνηση εμπορευμάτων και τη διέλευση αγωγών.

Οι ενέργειες αυτές εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το λαό μας, αλλά και για τους γειτονικούς λαούς.

Δείτε ακόμα...