Συνέντευξη στο alt.gr του κ. Ηλία Τερτίγκα Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

Ηλίας Τερτίγκας Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου
Φώτο Αρχείου / Ηλίας Τερτίγκας Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

1. Κύριε Τερτίγκα, ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Λήμνου κι από τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  (ΕΔ) τη συνδικαλιστική δραστηριότητα  σ’ αυτό το χώρο.

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ που σαν Ένωση και ως πρόεδρος, μας δίνεται αυτή η δυνατότητα να καταθέσουμε απόψεις και προβληματισμούς από το ακριτικό νησί της Λήμνου. Όσον αφορά την Ένωση Λήμνου, ξεκίνησε από το σημερινό ΔΣ και από κάποιους συναδέλφους οι οποίοι έχουν μετατεθεί, μία ένωση νόμιμα αναγνωρισμένη το 2018, δηλαδή νεοσύστατη ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, ένας φόβος, μία καχυποψία. Σίγουρα πολλά από αυτά μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη ενημέρωσης για τον συνδικαλισμό στις ΕΔ και μέχρι αυτή τη στιγμή ο συνδικαλισμός ήταν κάτι καινούργιο και κάτι άγνωστο για τις ΕΔ που ήταν λογικό να υπάρχει κάποια ανησυχία. Από την πρώτη μέρα ίδρυσής μας μέχρι και σήμερα, μέρα με τη μέρα, λιθαράκι-  λιθαράκι καταφέραμε και ενημερώσαμε τους συναδέλφους τι εστί συνδικαλισμός, και με τη δράση μας σιγά σιγά κερδίσαμε και την εμπιστοσύνη τους.

2. Είναι πλέον γεγονός αναγνωρίσιμο από όλους ότι απ’ την πλευρά τόσο της Ένωσής σας όσο και των υπολοίπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΕΣ, υπάρχει ένα, επιτρέψτε μου την έκφραση, «μπαράζ» αναδεικνυόμενων θεμάτων, σχετιζόμενα άμεσα με τα στελέχη των ΕΔ, αλλά και τις οικογένειές τους. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας, δηλαδή της προβολής και της διεκδίκησης λύσεων αυτών των προβλημάτων;

Δυστυχώς τα προβλήματα όπως φαντάζομαι και σε άλλα επαγγέλματα  έτσι και στις ΕΔ είναι πάρα πολλά. Ευτυχώς για εμάς από την ίδρυση του τότε ΣΥΣΜΕΔ και με τις ενώσεις τότε, ο στρατιωτικός είχε και έχει φωνή. Υπάρχουν φυσικά αρκετά διαχρονικά προβλήματα  αλλά κακά τα ψέματα άμα σκαλίσουμε το ιστορικό όλων των ενώσεων από τότε μέχρι και σήμερα θα δούμε ότι τα περισσότερα έχουν λυθεί και οι περισσότερες προτάσεις έχουν υλοποιηθεί. Η ανάδειξη των προβλημάτων στις ΕΔ δια τις συνδικαλιστικής οδού αλλά και του κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί για να λυθεί ένα πρόβλημα, φυσικά πρέπει να το ξέρει η Ηγεσία-Διοίκηση. Σκεφτείτε ότι σε πραγματικό χρόνο από όλη την Ελλάδα γνωστοποιούνται προβλήματα-προτάσεις στην Ηγεσία, έτσι άμεσα μπορεί να προβεί σε ενέργειες επίλυσης που θα είναι προς όφελος των συναδέλφων.  Γενικά η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και η Ηγεσία φαντάζομαι έχει καταλάβει ότι ο ρόλος μας σαν ενώσεις είναι καλοπροαίρετος.  

3. Στην πορεία ανάπτυξης του συνδικαλισμού στις ΕΔ, πριν αλλά και μετά από τη νομική θεσμοθέτησή του, υπήρξαν και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη, οι αποκαλούμενες «Κασσάνδρες», που προέβλεψαν ή και επιμένουν να προβλέπουν την καταστροφική επίδραση του συνδικαλισμού στις ΕΔ.  Τι απαντάτε σε όλους αυτούς;

Πάντοτε θα υπάρχει και αυτή η πλευρά. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί συνδικαλιστές απλά σίγουρα είναι αυτοί που ασχολούνται με τον συνάδελφο και θέλουν να βοηθήσουν και αυτοί που απλά δεν ασκούν τα καθήκοντά τους όπως πρέπει. Ο κόσμος βλέπει κρίνει καταλαβαίνει και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να είμαστε στο ίδιο τσουβάλι όλοι μας, κάθε ένωση και ομοσπονδία πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά. Σαν ένωση αλλά και σαν ΠΟΕΣ είμαστε κοντά στον συνάδελφο σε ό,τι προβλήματα και αν είναι αυτά. Οι λεγόμενες “Κασσάνδρες”  καλό θα ήταν να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια που γίνεται παρά να δηλώνουν ότι θα αποτύχουμε ή θα έχει καταστροφική επίδραση στις ΕΔ.

4. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών και που πιθανόν δεν έχουν ακόμη αναδείξει;

Η ατζέντα είναι πλήρης  και δυστυχώς υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα και πρέπει να επανεξετάζονται συνεχώς. Προβλήματα οικονομικής φύσεως (δώρα, νυχτερινά, υπερωρίες ιατροφαρμακευτική κάλυψη, καταστάσεις επιβίβασης ), σχετικά με την εκπαίδευση, σταδιοδρομικά ζητήματα, μοριοδότηση και άλλα πολλά. Σκεφτείτε ότι για την νυχτερινή μας αποζημίωση, ενώ έχει βγει το ΦΕΚ, ενώ από το 2017 πρέπει να πληρωνόμαστε τα νυχτερινά μας, είμαστε στα δικαστήρια ξανά και ξανά για τα αυτονόητα. Σίγουρα υπάρχουν και θα υπάρξουν θέματα τα οποία όσο καιρός να περάσει θα τα σκαλίζουμε όσες φορές και αν χρειαστεί.

5. Στην ΕΣΠΕΕ Λήμνου όπου είστε Πρόεδρος του ΔΣ, ποια είναι η συμμετοχή των στελεχών, όσον αφορά την ανάδειξη θεμάτων για διεκδίκηση ή και προτάσεις για τη λύση τους; Συμμετέχουν στην αναζήτησή τους;

Ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΕΛΗΜ θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη αλλά και το υπόλοιπο ΔΣ για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει. Τα μέλη πλέον δεν ακούν τις “Κασσάνδρες” και στέκονται μπροστά στα προβλήματα, τεκμηριωμένα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Υπάρχει γενικά μια αμφίδρομη επικοινωνία που βοηθάει να αναδεικνύουμε και να επιλύονται γρήγορα τα προβλήματα της περιοχής μας. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλο το προσωπικό των ΕΔ, όλοι οι συνάδελφοι, πρέπει να εγγραφούν στις ενώσεις που ανήκουν γιατί απλά αφορά τη δουλειά μας, αφορά  τα προβλήματά μας, αφορά ΕΜΑΣ!     

Δείτε ακόμα...