Συνέντευξη στο alt.gr του κ. Παντελή Ζερβούδη, Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Ζερβούδης

1.Κύριε Ζερβούδη ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Πειραιά κι από τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τη συνδικαλιστική δραστηριότητα σ’ αυτό το χώρο.

Πρώτα απ΄ όλα να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου παρέχετε ώστε να συμβάλω στην ενημέρωση των συναδέλφων όπως και ευρύτερα για την ίδρυση των Ενώσεων και του έργου που επιτελούν. Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Πειραιά ιδρύθηκε το 2017, με στόχο τη γνωστοποίηση και την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας στρατιωτικούς που υπηρετούν εντός γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Οι συνάδελφοι, όπως είναι λογικό σε καθετί καινούριο, αρχικά υπήρξαν δύσπιστοι, επιφυλακτικοί και φοβισμένοι θα μπορούσα να πω απέναντι στη διείσδυση του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην πορεία όμως βλέποντας την ισχύ και τη δυναμικότητα των Ενώσεων σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και τις επιτυχίες σε επίλυση θεμάτων που άπτονται των συμφερόντων τους, έδωσαν και δίνουν το παρόν συνεχώς ενισχύοντας με την εγγραφή τους τις Ενώσεις μας πανελλαδικά.

2. Είναι πλέον γεγονός αναγνωρίσιμο από όλους ότι απ’ την πλευρά τόσο της Ένωσής σας όσο και των υπολοίπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΕΣ, υπάρχει ένα, επιτρέψτε μου την έκφραση, «μπαράζ» αναδεικνυόμενων θεμάτων, σχετιζόμενα άμεσα με τα στελέχη των ΕΔ, αλλά και τις οικογένειές τους. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας, δηλαδή της προβολής και της διεκδίκησης λύσεων αυτών των προβλημάτων;

Η Ένωση Πειραιά όπως και όλες οι πρωτοβάθμιες ενώσεις της Π.Ο.Ε.Σ  αναδεικνύει θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, ζητήματα που προϋπήρχαν και ήταν δισεπίλυτα καθώς και καθετί που προκύπτει καθημερινά στο χώρο εργασίας μας. Οι συνάδελφοι πλέον μπορούν να απευθύνονται στις Ενώσεις μας εκφράζοντας τα αιτήματά τους, τα οποία αναδεικνύονται μέσω της συνδικαλιστικής οδού, σεβόμενοι πάντα τους νόμους του κράτους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Γνωστοποιούνται στην Ηγεσία άμεσα και αυτό το αποδεικνύουν οι επιτυχίες των Ενώσεων σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.Σ στις διεκδικήσεις προς όφελος των συναδέλφων. Μάλιστα πρόσφατα αναδείξαμε το θέμα που προέκυψε στην καθημερινή εργασία και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και υγιεινής των συναδέλφων στο 700 Σ.Ε.

Δυνατές Ενώσεις!!! Κερδισμένοι Αγώνες!!!


3. Στην πορεία ανάπτυξης του συνδικαλισμού στις ΕΔ, πριν αλλά και μετά από τη νομική θεσμοθέτησή του, υπήρξαν και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη, οι αποκαλούμενες «Κασσάνδρες», που προέβλεψαν ή και επιμένουν να προβλέπουν την καταστροφική επίδραση του συνδικαλισμού στις ΕΔ. Τι απαντάτε σε όλους αυτούς;

Κατά γενική ομολογία η Π.Ο.Ε.Σ σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν υγιή μηχανισμό, έναν υγιή συνδικαλισμό που πρώτο του μέλημα είναι η ανάδειξη και η επιτυχής αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων στρατιωτικών. Η πρώτη προσπάθεια γίνεται στην κάθε Ένωση κι από κει κι έπειτα όλοι συνεργαζόμαστε με όλους, με αποτέλεσμα τη συνεχή και επιτυχημένη πορεία μας στα ζητήματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο καθημερινός αγώνας μας, η στοχοθεσία και στοχοπροσήλωση, η σοβαρότητα και ο σεβασμός προς κάθε συνάδελφο, καταργεί κάθε πιθανή κακόβουλη πρόβλεψη για καταστροφική επίδραση του συνδικαλισμού στις Ε.Δ από τις όποιες <<Κασσάνδρες>>. Δεν μιλάμε με λόγια αλλά με επίμονη δουλειά, ουσιώδεις ενέργειες και τις θετικές συνέπειες αυτών. 

4. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών και που πιθανόν δεν έχουν ακόμη αναδείξει;

Οι Ενώσεις μας καθημερινά δέχονται αιτήματα από τους συναδέλφους οι οποίοι μας τα γνωστοποιούν κι εμείς τα αξιολογούμε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διεκδικούμε την επίλυσή τους, προωθώντας τα αρμοδίως και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα στελέχη των Ε.Δ αντιμετωπίζουν, εκτός από τα ζητήματα στη καθημερινότητά τους, και πολλά διαχρονικά άλυτα ακόμα. Η νυχτερινή εργασία που ενώ έχει νομοθετηθεί δεν καταβάλλεται το οικονομικό μέρος που της αντιστοιχεί, ο αριθμός των υπηρεσιών με βάση την ηλικία και τα χρόνια υπηρεσίας των συναδέλφων, το αμετάθετο μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας στον τόπο συμφερόντων του ένστολου, τα επιδόματα εορτών και αδείας, το συνταξιοδοτικό, η βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η επιμόρφωση των στελεχών σε θέματα που αφορούν την ειδικότητά τους, οι συνθήκες στους χώρους εργασίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα του προσωπικού στους χώρους αυτούς, είναι κάποια από αυτά. Στόχος της Ένωσης είναι ν’ αναδεικνύει κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αφορά την ποιότητα ζωής και εργασίας των συναδέλφων.  

5. Στην ΕΣΠΕΕ. Πειραιά όπου είστε Πρόεδρος του ΔΣ, ποια είναι η συμμετοχή των στελεχών, όσον αφορά την ανάδειξη θεμάτων για διεκδίκηση ή και προτάσεις για τη λύση τους; Συμμετέχουν στην αναζήτησή τους;

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Πειραιά κι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της αυτό που τονίζουμε στα μέλη μας και έχουμε καταφέρει είναι να συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη θεμάτων που τους αφορούν σε τοπικό επίπεδο πρώτα και ευρύτερα. Θέλουμε να προλαμβάνουμε προβλήματα γι’ αυτό επιδιώκουμε την συνεργασία με τα μέλη μας σε κάθε επίπεδο. Δεν λειτουργούμε ως μονάδα αλλά ως σύνολο και είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις και επιχειρηματολογία που μας μεταφέρουν, καθώς και σε προτεινόμενες λύσεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάθε συνάδελφο, να σταθούμε αρωγοί και συνδετικοί κρίκοι στην επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν και προκύπτουν συνεχώς στην εργασιακή τους καθημερινότητα. Θέλω να τονίσω ότι είναι προς όφελος όλων των στελεχών των Ε.Δ να εγγραφούν στις Ενώσεις της Περιφερειακής τους Ενότητας που υπηρετούν και ανήκουν, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλύτερο στο χώρο μας. Θέλω τελειώνοντας να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν συνεχώς, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς να επιτελούμε το έργο για το οποίο έχουμε εκλεγεί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...