Συνομιλία Παναγιωτόπουλου – Λάμπρεχτ για την αποστολή των BMP-1 στην Ουκρανία

Τεθωρακισμένα BMP-1 που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία
Τεθωρακισμένα BMP-1 που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία

Τα δημοσιεύματα περί προβλημάτων στη συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Γερμανίας για την αποστολή ελληνικών BMP-1 στο Κίεβο με αντάλλαγμα γερμανικά Marder φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, αφού για το θέμα αυτό είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γερμανίδα ομόλογο του Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Οι εφημερίδες «Bild» και «Δημοκρατία» αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα λάβει 40 αντί για 100 γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα Marder με αποτέλεσμα να προκύπτει ζήτημα αποδυνάμωσης της αμυντικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας συζητήθηκαν «θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder». 

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο επίκεντρο της επικοινωνίας ήταν «η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία».

Δείτε ακόμα...