Συρία: Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κοντά στο Χαλέπι με τουλάχιστον 12 νεκρούς

επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ
(Φώτο αρχείου) Πυραυλική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ / Πηγή: SANA

Τουλάχιστον δώδεκα μαχητές προσκείμενοι στο καθεστώς της Συρίας σκοτώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον εργοστασίου, σε κοινότητα κοντά στο Χαλέπι (βόρεια), σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές», τόσο Σύροι όσο και αλλοδαποί, «σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον θέσης στην κοινότητα Χαγιάν, βόρεια του Χαλεπιού, που προκάλεσε ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο», εξήγησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές τους στις δυνάμεις ασφαλείας, ο βομβαρδισμός του Ισραήλ έγινε «περί τις 00:20» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε «αριθμό θανάτων και υλικές ζημιές».

Την 29η Μαΐου, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στην κεντρική Συρία καθώς και στην παραθαλάσσια πόλη Μπανίγιας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί παιδί και να τραυματιστούν δέκα άμαχοι, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες βομβαρδισμούς στη Συρία, στη μεγάλη πλειονότητά τους από τον αέρα, αφότου ξέσπασε το 2011 πόλεμος στη χώρα αυτή, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως εγκαταστάσεις ή μέλη οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ιρανών «συμβούλων» και μονάδων του συριακού στρατού. Σπάνια σχολιάζουν δημόσια τους βομβαρδισμούς που εξαπολύουν στη Συρία κατά περίπτωση.

Το Ιράν, βασικός σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως και η προσκείμενη σ’ αυτό λιβανική παράταξη Χεζμπολά, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στον πόλεμο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...