Πάνω από 480 επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Συρίας πραγματοποίησε το τελευταίο 48ωρο η ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Τα ισραηλινά βομβαρδιστικά επέμειναν ιδιαίτερα στην καταστροφή όχι μόνον στρατιωτικών αεροδρομίων, ραντάρ και αποθηκών πυρομαχικών εργοστασίων ή στρατιωτικών ερευνητικών κέντρων, αλλά και στην πλήρη καταστροφή των στόλων των συριακών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων σε μία προσπάθεια να συρρικνώσουν τις συριακές στρατιωτικές υποδομές ενώ αναλαμβάνουν οι τζιχαντιστές την εξουσία.
Παράλληλα οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν την κατάληψη συριακού εδάφους φθάνοντας, κατά πληροφορίες, ως και 25 χιλιόμετρα μακριά από την Δαμασκό, πράγμα που αργότερα «διέψευσε» εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Παρότι η νέα κατάληψη συριακών εδαφών προκαλεί τις αντιδράσεις Κατάρ, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, στέλεχος της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν μιλώντας στο ισραηλινό δίκτυο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΚΑΝ δικαιολόγησε τις κινήσεις αυτές. Ως πρόσχημα επικαλέστηκε τη δικαιολογία των Ισραηλινών πως η κατοχή εντάσσεται «στο πλαίσιο προσωρινής τακτικής επιχείρησης υπεράσπισης των συνόρων» του κράτους-δολοφόνου. «Κανένα κράτος δεν μπορεί να ανεχθεί τρομοκρατικές ομάδες έξω από το κατώφλι του.
Αφότου ο συριακός στρατός εγκατέλειψε τις θέσεις του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη Συρίας-Ισραήλ, το Ισραήλ κήρυξε «νεκρή» τη συνθήκη εκεχειρίας του 1974 και «ανέλαβε προσωρινές δράσεις για να σταθεροποιήσει τη νεκρή ζώνη και να αποτρέψει μία εισβολή στο ισραηλινό έδαφος» είπε ο Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος. Ο ίδιος είπε πως το Ισραήλ είχε «ενημερώσει» τις ΗΠΑ για τις κινήσεις αυτές.