Συρία: Στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ μεταφέρουν όπλα μέσω Ιράκ

Τούρκικα στρατεύματα στη Συρία

Σύμφωνα με δηλώσεις του σύμβουλου πολιτικών και μέσων ενημέρωσης του προέδρου της Συρίας, Μπουτάινα Σαάμπαν, αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα φορτωμένα με όπλα φθάνουν στη χώρα από το Ιράκ.

Παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας συνιστά η παρουσία Αμερικανικών στρατιωτών και παραβίαση του διεθνούς δίκαιου αλλά και όλων των κανόνων και αρχών του ΟΗΕ, δηλώνει ο Σαάμπαν.

«Είναι λοιπόν παράνομη κατοχή και το πρόβλημα είναι ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν τόσες πολλές απόψεις [σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία στη Συρία]. Αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το 2018 ότι θα αποσύρει δυνάμεις από τη Συρία, άλλες δυνάμεις πίεσης στις ΗΠΑ έχουν ενισχύσει πραγματικά την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στη Συρία».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η Συρία θα αναλάβει δράση για να απαλλαγεί από αυτές τις «κατοχικές δυνάμεις».

«Κάθε λίγες μέρες βλέπουμε τεθωρακισμένα οχήματα που προέρχονται από το Ιράκ, τα οποία μεταφέρουν όπλα και εισέρχονται στη γη μας σε ακραία παραβίαση της κυριαρχίας μας και του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε η Σαάμπαν. «Ο λαός της Συρίας δεν θα δεχτεί ποτέ μια διαρκή κατοχή στη χώρα τους» κατέληξε.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...