Συρία: «Θα απαντάμε στις επιθέσεις» δηλώνουν οι ΗΠΑ μετά τις πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές

Αυτοκινητοπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στη Βορειοανατολική Συρία - 2020
Φώτο Αρχείου / Πηγή: TWITTER

Οι ΗΠΑ δήλωσαν σήμερα ότι «θα απαντούν» στις επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού τους στη Συρία, σχολιάζοντας τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις τους εναντίον μέλη ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, σε αντίποινα για επίθεση που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός εργολάβος και να τραυματιστούν πέντε στρατιώτες των ΗΠΑ.

«Θα εργαστούμε για να προστατεύσουμε τον λαό μας και τις εγκαταστάσεις μας όσο καλύτερα μπορούμε. Είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, στο CNN.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η Ουάσινγκτον ισχυρίστηκε ότι τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) ιρανικής προέλευσης, επιτέθηκε εναντίον βάσης των υπό αμερικανική διοίκηση κουρδικών δυνάμεων κοντά στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Σήμερα, σύμφωνα με το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen αλλά και με στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ, η πετρελαιοπηγή Αλ-Ομαρ στη Συρία, την οποία έχουν καταλάβει οι αμερικανικές δυνάμεις, τέθηκε στο στόχαστρο πυραυλικής επίθεσης σήμερα το πρωί.

Ο Κίρμπι είπε πως η επίθεση αυτή απέτυχε και πως δεν σημειώθηκαν απώλειες από πλευράς ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο δήλωσε πως τα προχθεσινά πλήγματα των ΗΠΑ με F-15 στόχευσαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από οργανώσεις που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Πρισκείμενη στην αντιπολίτευση μκο δήλωσε πως τα πλήγματα των ΗΠΑ είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ φιλοϊρανοί μαχητές στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...