Συρία: Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα

Βομβαρδισμός από τουρκικό πυροβολικό στο Κομπάνι της Συρίας
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμός από τουρκικό πυροβολικό στο Κομπάνι της Συρίας

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία, εναντίον θέσεων τόσο των δυνάμεων του κυβερνητικού στρατού, όσο και κουρδικών δυνάμεων, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους χθες Κυριακή.

Τα πλήγματα είχαν στόχους θέσεις του συριακού στρατού και των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (ΣΔΔ), ένοπλης κουρδικής ομάδας, υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ, στην περιοχή της πόλης Κομπάνι, σύμφωνα με την ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στις επιδρομές φόραγαν στρατιωτικές στολές, ενώ η ΜΚΟ έκανε επίσης λόγο για τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Χθες το πρωί, τουρκικές δυνάμεις έγιναν στόχος πυρών προερχόμενων από την Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα συροτουρκικά σύνορα.

Δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, έχουν αναπτυχθεί σε τομείς ελεγχόμενους από τους Κούρδους, προκειμένου να αποτρέψουν νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Από τον Ιούλη, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πλήττουν ολοένα πιο συχνά ζώνες ελεγχόμενες από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις, αποφεύγοντας εγκαταστάσεις του συριακού στρατού. Όμως, στα μέσα Αυγούστου, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών σύρων στρατιωτικών σε τουρκικά πλήγματα κοντά στα σύνορα.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...