ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχεί οτι χάθηκε η “πυξίδα” της αστικής τάξης…

Katrougalos
Πηγή: EUROKINISSI

«Ξανά χωρίς πυξίδα στην εξωτερική μας πολιτική», γράφει ο τέως υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος στα «ΝΕΑ», θέλοντας να αναδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο καλός διαχειριστής των συμφερόντων της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, έναντι της ΝΔ που υπολείπεται…

O κ. Κατρούγκαλος ξέρει όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, οτι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται στην στρατηγική και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Κρατούν την ίδια πυξίδα στα χέρια τους, αυτή των συμφερόντων του κεφαλαίου, που είναι ευθυγραμμισμένα με τους επικίνδυνους για τους λαούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Η αστική τάξη κρατά την πυξίδα στα χέρια της και με αυτήν εναλλάσσονται τα κόμματά της στην διακυβέρνηση.

Στρατηγική της σημερινής κυβέρνησης, όπως και για αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Τα σχέδιά της, είναι κρίκος των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ για αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου στην Ανατ. Μεσόγειο, προς όφελος των μονοπωλίων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά, γιατί πέραν του ελέγχου της αγοράς για τα κέρδη τους, υπηρετείται και ο στόχος αποδυνάμωσης άλλων αντιπάλων τους όπως της Ρωσίας μέσω της ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από αυτήν.

Η «εθνική στρατηγική», την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει, είναι η υπογραφή του σε αυτά τα σχέδια, επιζητώντας όμως να βάλει και το λαό στην “ουρά” της αστικής τάξης, να ταυτίσει τα λαϊκά συμφέροντα με αυτά του κεφαλαίου.

Η κοινή πυξίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου, αποτυπώνεται και στον «Στρατηγικό Διάλογο» Ελλάδας – ΗΠΑ, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ. Στη Συμφωνία για τις Βάσεις, που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε η ΝΔ. Στα τριμερή σχήματα υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και κληρονόμησε η ΝΔ.

Τα σχέδια αυτά, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το λαό, για την απεμπόλιση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η αστική τάξη διαπραγματεύεται προς όφελος της, για τα δικά της κέρδη, για να ζει αυτή καλά, την εκχώρηση ενός πλούτου που δεν είναι δικός της, ανήκει στο λαό. Μπορεί και το κάνει αυτό, γιατί χρησιμοποιεί την εξουσία και ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής που βρίσκονται στα χέρια της.

Αυτής της τάξης τα συμφέροντα υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας, να τους γυρίσει την πλάτη, να βάλει στα χέρια του την δική του ‘πυξίδα’, αυτής της δικής του εξουσίας και της οικονομίας που θα διαχειρίζεται τον πλούτο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και ευημερίας.

ag

Δείτε ακόμα...