Σύριζα, έργα και ημέρες

Την τελευταία βδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ (μιλώντας όπως το συνηθίζει –κυρίως δια στόματος Τσίπρα, μέσω ΜΚΔ) –μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας δηλώνει με έμφαση πως «έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης και την επάρκεια να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο τα προβλήματα», «με σχέδιο θέλουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους» κ.ά. “ωραία”. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΜΕΡΑ 25, πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ της ΕΕ ζητωκραυγάζουν υπέρ του κεφαλαίου καθημερινά όλοι μαζί επίσης συμφωνούν με τις βάσεις του θανάτου στη χώρα μας και τη βάση της Σούδας.

Παράλληλα σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, διάρκεια 1ω:40λ με τίτλο «Αυτήν την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση» επικεντρώνεται στα «αλλοπρόσαλλα μέτρα της ΝΔ», και –εισαγωγικά, μας ταλανίζει σχεδόν ένα τέταρτο με το (παρελκυστικό επουσιώδες) ζήτημα για τα πρακτικά καταγραφής των κρουσμάτων, που δεν δίνονται στη δημοσιότητα κλπ. λέγοντας «ανησυχώ βαθύτατα»!

Τα σημαντικά κατά Συριζα-Τσίπρα:

 • Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα κρίσιμα επίπεδα
 • Η κυβέρνηση εργαλειοποίησε την επιτροπή των ειδικών
 • (για το συνωστισμό στα ΜΜΜ) … η ΝΔ ακύρωσε το δικό μας διαγωνισμό για τα λεωφορεία
 • Πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα υπουργεία
 • Απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες φαντάσματα
 • Δεν μπαίνει σε ζυγαριά η ανθρωπινή ζωή – Σε ποια άλλη χώρα γίνονται αυτά; (εδώ γελάνε!)
 • Έχουμε σχέδιο για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας 
 • Θα ανατρέψουμε τα πάντα όταν γίνουμε κυβέρνηση και θα επιβάλουμε …αναθεωρημένα σχέδια στην Κομισιόν (!!)

Θυμήθηκε ακόμη το 8ωρο και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην παρατήρηση της δημοσιογράφου (Αναστασία Γιάμαλη) πως η ΝΔ εφαρμόζει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε, απάντησε ΟΚ! αλλά αυτά πρέπει να εφαρμοστούν τώρα;
Εν μέσω πανδημίας; (!!), μπορεί αυτό να γίνει αργότερα με διάλογο και διαβούλευση

Στην –προφανή, ερώτηση «πώς χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη;»… Λέτε τώρα ότι η ΝΔ έχει μια ατζέντα συγκεκριμένη. Είπατε ότι έχει μια αντίληψη καθεστωτική, ότι πάει με όρους νόμου και τάξης. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία κάνει «υπεύθυνη» αντιπολίτευση, από την άλλη κάνει «σκληρή» αντιπολίτευση. Από τη μία κάνει άνοιγμα στο κέντρο, από την άλλη θέλει να είναι ένα «αριστερό» κόμμα. Από τη μία έχει τους μεταρρυθμιστές, το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, από την άλλη τους ανδρεοπαπανδρεϊκούς, από τη μία τους ριζοσπάστες αριστερούς, ο Τσίπρας αφού υπενθύμισε πως … «εμείς είμαστε που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», μίλησε για προσαρμογή του ριζοσπαστισμού (!!) που ονόμασε «ριζοσπαστικό ρεαλισμό».

 • Θα δώσουμε βάρος στη βιομηχανική ανάπτυξη και στη μεταποίηση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα …σε όλα!
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα μείνει άπραγος απέναντι στον «πόλεμο» που κηρύσσει η κυβέρνηση δια του προγράμματος για την αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης
 • Το σχέδιο για τη «βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown» θα στηρίζεται σε τρεις άξονες:
  Ρύθμιση «κορωνοχρέους», ενίσχυση ρευστότητας και νέο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Χρυσή τομή η ρύθμιση των χρεών (120 δόσεων με κούρεμα-μποναμά της ονομαστικής τιμής του χρέους προς τα ασφαλιστικά ταμεία των επιχειρηματιών όλων των επιχειρήσεων 40% με 60%).

Ενέσεις ρευστότητας και Πτωχευτικό Δίκαιο («στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν πατώντας σε στέρεο έδαφος» -αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί…
«Σκυταλοδρομία» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: πρόκειται για αίσχος που φέρει την υπογραφή όλων των αστικών κομμάτων που – παρά τις διαφορές στα «σημεία» – συμμερίζονται τη «στρατηγική στόχευση», που δεν είναι άλλη από τη στήριξη των τραπεζών, τη «ρευστότητα» επιχειρηματικών ομίλων και «επενδυτών».

Θυμίζουμε πρόσφατη αντιπαράθεση Χρ. Σταϊκούρα – Ευ. Τσακαλώτου για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, …γιατί δεν εφαρμόζει την «πρόταση του κυρίου Στουρνάρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τη bad bank.

Και μετά ως συνήθως “στο κλαρί”.

«Αυτό είναι πόλεμος. Αυτό είναι ότι έβγαλαν τα τεθωρακισμένα απέναντι στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Και η συνέντευξη έκλεισε με τις γνωστές θέσεις του Σύριζα για τα ελληνοτουρικά.

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαγιάννης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...