ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού

ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: EUROKINISSI

«Να αφήσει η κυβέρνηση τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού για το ακροδεξιό της ακροατήριο και να ασχοληθεί επιτέλους με την ουσία του προσφυγικού». Αυτό υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληψίες της κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο”.

“Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε.”, τονίζεται. Ενώ, συνεχίζει πως «η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «η ΝΔ έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο».

“Να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στους κ. Μητσοτάκη και κ. Μηταράκη.

Δείτε ακόμα...