Να υλοποιηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊο

EUROKINISSI

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα οι νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν τα μέτρα που παίρνει το Υπουργείο. Μετά από ερώτηση για νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ο Οργανισμός απάντησε να μην γίνουν τεστ σε όλους τους φαντάρους. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν τα τεστ σε όλους τους φαντάρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα τεστ που διαθέτει το στρατόπεδο δεν επαρκούν.

Θυμίζουμε ότι στο ΚΕΠΒ διαγνώστηκαν 5 νεοσύλλεκτοι με κορονοϊό. Τα γεγονότα αυτά σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνοντας:

“Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ καλλιεργούν την επανάπαυση, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποιήσή τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις στρατιωτικές μονάδες, τη στιγμή που δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα ούτε έχουν καλύψει τις ελλείψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σήμερα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 5 νεοσύλλεκτοι της ΣΤ’ ΕΣΣΟ του Νοέμβρη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας. Επιβεβαιώνεται και με αυτή την εξέλιξη ότι είναι επιβεβλημένο να υλοποιηθούν τα μέτρα που ζητά το ΚΚΕ για την κατάταξη των νεοσύλλεκτων, μεταξύ άλλων και με ερώτησή του στις 4 Νοέμβρη στη Βουλή.

  • Να εξασφαλίσει το κράτος για όλους τους νεοσύλλεκτους δωρεάν διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό έως 48 ώρες πριν την κατάταξή τους.
  • Εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης προς τα ΣΥΠΟ, με αύξηση δρομολογίων όλων των Μέσων Μεταφοράς που εξυπηρετούν τη μετακίνηση των νεοσύλλεκτων.
  • Με την τοποθέτηση των νεοσύλλεκτων στη μονάδα τους να επαναλαμβάνουν δεύτερο διαγνωστικό τεστ.
  • Κατά την είσοδο στο ΣΥΠΟ να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χορηγηθούν δωρεάν σε όλους τους νεοσύλλεκτους τα απαραίτητα μέσα προστασίας (μάσκες προστασίας, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης) για όλη την περίοδο που θα μείνουν εκεί.
  • Κάθε ΣΥΠΟ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε όλους τους χώρους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τα στρατιωτικά μέσα μεταφοράς.
  • Να εξασφαλιστεί η τακτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων από εξειδικευμένα συνεργεία.
  • Να εξασφαλιστεί στα ΣΥΠΟ ειδικός κατάλληλος και ασφαλής χώρος για την απομόνωση κάθε ύποπτου κρούσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Να εξασφαλιστεί σε κάθε ΣΥΠΟ το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό με άμεση κάλυψη των κενών με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης”.

Δείτε ακόμα...