Θ. Παφίλης: Οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο θα συμβάλουν για να μπει στο χειρουργικό τραπέζι το Αιγαίο και να περάσει η συνεκμετάλλευση

Τις άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα έχουν για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία ανέδειξε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου».

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν εναποθέσει την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους «συμμάχους», δηλαδή σε αυτούς που έχουν διαλύσει χώρες, έχουν αλλάξει σύνορα και έχουν δολοφονήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην υπόθαλψη της τουρκικής επιθετικότητας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «το πράγμα πάει για συνεκμετάλλευση και για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου».

«Σε αυτή τη γραμμή κινούνται οι δύο συμφωνίες» πρόσθεσε, και εξήγησε πως θα συμβάλουν «για να μπει στο χειρουργικό τραπέζι το Αιγαίο και να περάσει η συνεκμετάλλευση». Όπως είπε, «η μειωμένη επήρεια των νησιών που προβλέπεται στις δύο συμφωνίες, στρώνει το έδαφος για τέτοιες διευθετήσεις στο Αιγαίο». Επίσης, ανέφερε πως με το που θα υπογραφεί η συμφωνία για συνεκμετάλλευση, θα αρχίσει ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων.

Δείτε ακόμα...