Θεοδωρικάκος: Οριστική η απόφαση να δημιουργηθεί φράχτης 140 χιλιομέτρων στον Έβρο

Ο φράκτης στον Έβρο - Τείχος
Φώτο Αρχείου / Ο φράκτης στον Έβρο / Πηγή: Eurokinissi

«Είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί φράχτης 140 χιλιομέτρων στον Έβρο» δήλωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε πως «στον Έβρο, η Ελληνική αστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παράνομων μεταναστών. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα. Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, για το οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

Η απόφαση για κατασκευή φράκτη κατά μήκους του ποταμού Έβρου μήκους 140 χιλιομέτρων έχει αναγγελθεί εδώ και μήνες απ’ την κυβέρνηση που παρουσιάζει ως απειλή για τη χώρα μας κατατρεγμένους ανθρώπους, οι οποίοι εργαλειοποιούνται απ ‘τις κυβερνήσεις, ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίκας.

Ταυτόχρονα, και με προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει, ότι με τέτοια μέτρα θα αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα, τη στιγμή που τα παζάρια με ΝΑΤΟϊκή επιδιαιτησία “πάνε και έρχονται”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...