Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γ’ Σώμα Στρατού

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC («NATO Rapid Deployable Corps – GR», ΝΑΤΟικό στρατηγείο άμεσης ανάπτυξης δυνάμεων) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της εβδομάδας πανελλαδικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων.

Στο επίκεντρο της καμπάνιας βρίσκεται το τρίπτυχο «Όχι στην αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς», «Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία», «Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους».

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κρατούσαν πανό που ανέγραφε «μέτρα προστασίας της Υγείας στα στρατόπεδα, όχι δαπάνες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και απευθύνθηκαν μαζικά με την ανακοίνωση στους στρατευμένους και το λαό της πόλης.

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ, Λεωνίδα Στολτίδη παρέδωσε στον αξιωματικό της πύλης τις ανακοινώσεις του Κόμματος για να μοιραστούν στα στελέχη και τους στρατευμένους του στρατοπέδου.

«Ανησυχούμε, προβληματιζόμαστε και κάνουμε και την παρέμβαση απευθύνοντας κάλεσμα στους στρατευμένους αξιωματικούς, εφέδρους, σε όλους, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση γιατί όλα δείχνουν ότι άσχετα από τις συναντήσεις του ΥΠΕΞ της χώρας μας με Τούρκους αξιωματούχους, εντείνονται οι αντιπαραθέσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Στολτίδης, και πρόσθεσε πως αυτές προχωρούν όμως «υπό την αιγίδα των ΝΑΤΟικών αξιώσεων για συνδιαχείριση στο Αιγαίο και βαθύτερης συμμετοχής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις με τη συμμετοχή των στρατευμάτων μας όπου Γης για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των μονοπωλιακών ομίλων». Και κατέληξε: «Νομίζουμε ότι την τελική σφραγίδα πρέπει και θα τη βάλουν οι λαοί, οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα, οι στρατευμένοι. Είναι αυτοί που μπορούν να ακυρώσουν τα σχέδια πολέμου των αστικών τάξεων της χώρας μας και των υπολοίπων, που είναι πολύ μακριά από τα συμφέροντά τους και φέρνουν κάθε ημέρα σε μεγαλύτερο κίνδυνο το λαό μας».

Δείτε ακόμα...