Θράκη: Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
Φώτο Αρχείου / Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Διήμερη επίσκεψη στη Θράκη, πραγματοποιεί από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, σε μια επίσκεψη που αρχικά είχε θεωρηθεί ως «ανεπίσημη», ενώ τις τελευταίες ώρες με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τη χαρακτήρισε «επίσημη». Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα για την έλευση του υφυπουργού στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είναι αρμόδιος για θέματα της τουρκικής μειονότητας στο εξωτερικό, σε μια ακόμη ένδειξη της πρόθεσης της Άγκυρας να αναδείξει τον ισχυρισμό της για ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, στο πλαίσιο των παζαριών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό τη σκέπη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ήταν αυτός που έκανε λόγο για «Άουσβιτς», αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν στον Έβρο, τον Μάρτη του 2020, ενώ τον περασμένο μήνα, παρενέβη προς την κυβέρνηση του Κοσόβου, προκειμένου στην επικείμενη απογραφή πληθυσμού να υπάρχει επίσημη καταγραφή Τούρκων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Γ. Σ. Κιράν θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα επιβλέψει και τα έργα στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Θράκη. Πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη είναι στην Κομοτηνή. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις σε Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...