Το αμερικανικό υποβρύχιο USS Seawolf με έδρα τον Ειρηνικό επιχειρεί στη Νορβηγική Θάλασσα

Αμερικανικό Υποβρύχιο USS SEAWOLF (SSN 21
Φώτο Αρχείου / Αμερικανικό Υποβρύχιο USS SEAWOLF (SSN 21) / Πηγή: National Museum of the U.S. Navy

Το υποβρύχιο κατηγορίας USS Seawolf (SSN 21) επιχειρεί στην περιοχή του 6ου στόλου των ΗΠΑ. Πραγματοποίησε μια σύντομη στάση για το προσωπικό κοντά στο Τρόμσο της Νορβηγίας, στις 21 Αυγούστου 2020.

Από τον 7ο Στόλο στον 6ο μέσο Νορβηγίας

Το υποβρύχιο με έδρα τον Ειρηνικό εντάχθηκε στον 6ο στόλο των ΗΠΑ υπό την διοίκηση και τον έλεγχο των Διοικητών, Υποβρυχίων Μοίρας 8 και Διοικητή, Task Force 69.

Η ανάπτυξη του USS Seawolf από το Μπανγκόρ της Ουάσινγκτον στον 6ο στόλο των ΗΠΑ δείχνει την παγκόσμια εμβέλεια και δέσμευση της Υποβρύχιας Δύναμης να παρέχει επίμονες και μυστικές υποθαλάσσιες δυνάμεις παγκοσμίως για την εκτέλεση των μοναδικών μας αποστολών με ασυναγώνιστη ετοιμότητα. Οι υποθαλάσσιοι πολεμιστές μας είναι οι καλύτεροι στον υποβρύχιο πόλεμο στον κόσμο και είναι εξοπλισμένοι με απαράμιλλες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν το Ναυτικό μας και να πολλαπλασιάσουν την αποτελεσματικότητα της Κοινής Δύναμης στον ανταγωνισμό και τις συγκρούσεις.

Daryl Caudle, Διοικητής, Υποβρύχιες Δυνάμεις

Χαρακτηριστικά USS Seawolf

Αυτά τα υποβρύχια είναι εξαιρετικά ήσυχα, γρήγορα, καλά οπλισμένα και εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες. Αυτή η κατηγορία υποβρυχίων δεν διαθέτει κάθετα συστήματα εκτόξευσης. Είναι οπλισμένο με οκτώ σωλήνες τορπιλών και μπορεί να χωρέσει έως και 50 τορπίλες στο αντίστοιχο χώρο.

Το Seawolf τέθηκε σε λειτουργία το 1997 και είναι το κύριο υποβρύχιο της κατηγορίας του. Το USS Connecticut (SSN 22) και το USS Jimmy Carter (SSN 23) αποτελούν την υπόλοιπη κατηγορία. Το Seawolf, με έδρα τη Ναυτική Βάση Kitsap στην Ουάσινγκτον, εκτελεί ναυτικές επιχειρήσεις στον 6ο στόλο των ΗΠΑ.

Νορβηγική Θάλασσα
Νορβηγική Θάλασσα / Πηγή: Google maps

Οι πολεμικοί ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών και οι κίνδυνοι για τους λαούς

Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, με έδρα στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεργασία με συμμαχικές χώρες προκειμένου να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική.

Η συγκέντρωση ισχυρών ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ γύρω από τη Ρωσία, σε Βαλτική και Νορβηγική Θάλασσα στο Βορρά και σε Μαύρη Θάλασσα κι Ανατολική Μεσόγειο στο Νότο αυξάνει τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Αντίστοιχα κι ανάλογα απαντά η Ρωσία και οι σύμμαχοί της σε Μάγχη και Βόρεια Θάλασσα, όπως και στην Μεσόγειο.

Από την επίδειξη δύναμης και τις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών, μόνοι ζημιωμένοι είναι οι λαοί των χωρών της περιοχής. Πεδίο των ανταγωνισμών τους και των τακτικών κινήσεών τους είναι και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από NAVALnews

Δείτε ακόμα...