Το δράμα των ασυνόδευτων ανηλίκων θα συνεχιστεί και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης – ασύλου

Παρέμβαση στην εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για την «κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων» παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μ. Σχοινά, έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την ομιλία του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη.

Η ομιλία έχει ως εξής:

«Στην Ελλάδα, με ευθύνη της προηγούμενης και σημερινής κυβέρνησης οι κρατικές δομές εντοπισμού και προστασίας ασυνόδευτων ανήλικων παραμένουν υποτυπώδεις. Χιλιάδες επίσης  ανήλικοι μαζί με τις οικογένειές τους βίωσαν το αίσχος της Μόριας, το βιώνουν και στο βούρκο του Καρά – Τεπέ, εκτεθειμένοι στο κρύο του χειμώνα. Το ίδιο στα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Τα μέτρα και τα πρότυπα “βιτρίνας” της ΕΕ δεν εξασφαλίζουν τις ανάγκες πραγματικής προστασίας και ένταξης των ασυνόδευτων ανήλικων έτοιμα να καταρρεύσουν σε ενδεχόμενο νέο κύμα προσφυγικών ροών, από τους συνεχιζόμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που η ΕΕ έχει άμεση ευθύνη και εμπλοκή.

Η τραγική κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων στα κράτη-μέλη αποδεικνύει τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πολιτικής καταστολής της ΕΕ εναντίον προσφύγων-μεταναστών.

Το δράμα θα συνεχιστεί και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης-ασύλου της ΕΕ, που εντείνει και κατανέμει την καταστολή κατά προσφύγων-μεταναστών.

Να μπει τέλος στην απάνθρωπη κατάσταση. Απαιτούμε επαρκείς κρατικές δομές προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων, χωρίς ΜΚΟ και επιχειρηματίες. Κανένα παιδί υπό κράτηση. Ξενώνες και υποδομές στέγασης εξοπλισμένες και πλήρως στελεχωμένες. Δωρεάν υπηρεσίες υγείας, δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, με διδασκαλία και της μητρικής τους γλώσσας».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...