Το Καζακστάν αίρει τους περιορισμούς λόγω COVID-19 στη διέλευση των συνόρων με τη Ρωσία

Αλμάτι, Καζακστάν
Αλμάτι, Καζακστάν / Πηγή: Unsplash

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι αρχές του Καζακστάν αίρουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία στη διέλευση των χερσαίων συνόρων με τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και την Κιργιζία από σήμερα, 11 Απριλίου. Αυτή η απόφαση λήφθηκε από μια διυπηρεσιακή επιτροπή για την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον κορωνοϊό λόγω της σταθεροποιημένης επιδημικής κατάστασης στη χώρα.

Επιπλέον, αίρονται όλοι οι περιορισμοί στα αεροδρόμια. Όσοι φτάνουν από άλλες χώρες θα πρέπει να υποβάλουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ PCR για την παρουσία COVID-19 ή αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τον Μάρτιο του 2020, το Καζακστάν εισήγαγε τους περιορισμούς στη διέλευση των συνόρων λόγω της εξάπλωσης της μόλυνσης από τον κοροναϊό. Οι αεροπορικές πτήσεις με τη Ρωσία, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν ξεκίνησαν εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2020.

Από τις 30 Μαρτίου, η Ρωσία έχει άρει τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία στη διέλευση των χερσαίων συνόρων με το Καζακστάν. Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου του 2020 λόγω της εξάπλωσης της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των περιοριστικών μέτρων έχει αρθεί στο Καζακστάν λόγω της σταθεροποίησης της κατάστασης της επιδημίας. Συνολικά, πάνω από 1,3 εκατομμύρια μολύνσεις από κορωνοϊό έχουν επιβεβαιωθεί στη δημοκρατία από την αρχή της πανδημίας, περίπου 1,29 εκατομμύρια ασθενείς έχουν αναρρώσει, 13.600 πέθαναν. Ο πληθυσμός της χώρας είναι πάνω από 19,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...