Το νομοσχέδιο σας δεν θα γίνει πράξη!

Μετά από τέσσερις εβδομάδες στους δρόμους, οι χιλιάδες φοιτητές στείλαμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη το οποίο έρχεται να εντείνει την καταστολή, στα εδώ και ένα χρόνο κλειστά, πανεπιστήμια και να αφήσει εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές λαϊκών οικογενειών.

Με, εκτός εποχής μεθόδους, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσπάθησε να επιβάλλει σιγή με απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Οι φοιτητές ακόμα μια φορά τους δείξαμε ότι τίποτα δεν μας σταματάει όταν πρόκειται για το μέλλον μας.

Μάλιστα, με τα γνωστά επεισόδια με τους κουκουλοφόρους προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το δίκαιο αγώνα μας ακόμα μια φορά.

Το φωνάζουμε και το εννοούμε. Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί.

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι τέτοιοι νόμοι έρχονται για να καταστείλουν τον αγώνα τον διεκδικήσεων μέσα στα πανεπιστήμια. Έρχονται να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν όλους εμάς που έχουμε επιλέξει το δρόμο του αγώνα και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και υποταγή στο τσάκισμα των σπουδών μας.

Οι προθέσεις του νομοσχεδίου φαίνονται ξεκάθαρα από την αυστηροποίηση των κωδίκων λειτουργίας των σχολών, που με τη δημιουργία πειθαρχικών σωμάτων δίνει το δικαίωμα στις Πρυτανείες να προχωρούν ακόμα και σε διαγραφές φοιτητών με την αιτιολογία ότι «παρενοχλούν την εκπαιδευτική διαδικασία».

Πάνω σε αντίφαση έπεσε και η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθώς σε ανακοίνωση της μιλάει για αίτημα πλειοψηφίας και χαρακτηρίζοντας για ακόμη μια φορά τους μαζικούς αγώνες χιλιάδες φοιτητών ως “μειοψηφίες” ξεχνώντας πως με την τακτική της η ίδια υποβαθμίζει τις σπουδές μας. Και όταν αναφέρεται σε τάγματα εφόδου καλά θα κάνει να τα ψάξει στους φασίστες Χρυσαυγίτες που φιλοξενεί στα ψηφοδέλτια της και στους μπράβους που εμφανίζονται στις φοιτητικές εκλογές.

Μπροστά στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, χώρια από όλο το υπόλοιπο φοιτητικό κίνημα, θα ήθελα απλά να πω πως η υποκρισία έχει τα όρια της. Αυτοί που μήνες πριν αλλάξει η κυβέρνηση είχαν ήδη ξεκινήσει το έργο της κατάργησης του ασύλου από τα πανεπιστήμια, αφήνοντας στα συρτάρια τους ένα σωρό αντιλαϊκά μέτρα δίνοντας τη σκυτάλη στη Νέα Δημοκρατία, θα έπρεπε να ντρέπονται με τις υποκριτικές τους διαμαρτυρίες που εξυπηρετούν μικροπολιτικά παιχνίδια ανάμεσα σε κυβέρνηση και “αντιπολίτευση”.

Ακόμη κι αν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο τα επίκαιρα συνθήματα των φοιτητών για αύξηση της χρηματοδότησης, για πρόσληψη εκπαιδευτικών, για διανομή των συγγραμμάτων, για πρόσληψη καθαριστριών και άμεση λήψη μέτρων προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας θα συνεχίσουν να ακούγονται μέχρι να γίνουν πράξη.

Ευθύνη όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθηγητών, εργαζομένων και φοιτητών, να μην εφαρμοστεί στην πράξη το νομοσχέδιο. Να εντείνουμε τον αγώνα μας για ασφαλή άνοιγμα των σχολών μας επιτέλους!

Ζέπου Κατερίνα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...