Το πολιτικό θράσος το είχε, το πολιτικό θάρρος έλειπε στην κυβέρνηση της ΝΔ

Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Γίναμε θεατές πρωτοφανούς βίας και καταστολής, αδιακρίτως, σε διαδηλωτές που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να τιμήσουν την 17η Νοέμβρη.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες του κεφαλαίου και του κράτους του στην Ελλάδα.

Είναι ταυτόχρονα όμως, μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του εργατικού-λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, μία από τις πολλές στιγμές που ο γίγαντας λαός ύψωσε το ανάστημά του. Συνειδητοποίησε τη δύναμή του…

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, δύο σκέψεις μόνο:

Για «λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» η αμερικανική πρεσβεία και οι γύρω δρόμοι ήταν «πνιγμένοι» στην αστυνομία και στις κλούβες, γιατί ως γνωστόν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί είναι πολύ ευαίσθητοι στον κορονοϊό γι αυτό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας.

Οι 5.000 αστυνομικοί, που συζητούν και αλωνίζουν παραμάσχαλα ο ένας με τον άλλον και «σφιχταγκαλιάζονται» με διαδηλωτές, υποθέτουμε ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο. Συνεπώς, δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Και για να είμαστε σοβαροί:

Το πολιτικό θράσος να μιλά η κυβέρνηση της ΝΔ για ευθύνη και πόσο μάλλον να απευθύνεται στους εργαζόμενους και στο ΚΚΕ, εξ ονόματος της προστασίας της υγείας των πολιτών, για να «νομιμοποιήσει» τον αυταρχισμό, την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία, το είχε.

Το πολιτικό θάρρος της έλειπε να πει ανοιχτά ότι δίνει καθημερινά όρκο υποταγής, μαζί με τους προηγούμενους κυβερνώντες, στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ.

Το πολιτικό θάρρος της έλειπε και να πει ανοιχτά ότι για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοξενοδόχους, τζόγαρε την υγεία του λαού μας και μας έφερε σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση.

Επειδή λοιπόν το συνθήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» και «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρα και διαχρονικά, το πολυτεχνείο τιμήθηκε και φέτος όπως έπρεπε.. και από τις δύο πλευρές.

Πανούσης Αλέξης
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Γεωπολιτικής Ανάλυσης,
Γεωστρατηγικής Σύνθεσης και Σπουδών Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας

Δείτε ακόμα...