Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ: Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών!

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (USS Harry S. Truman - CVN 75) - 2018 στον Ατλαντικό Ωκεανό
Φώτο Αρχείου / Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (USS Harry S. Truman – CVN 75) – 2018 στον Ατλαντικό Ωκεανό / Πηγή: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Thomas Gooley

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ «καλεί τον χανιώτικο λαό να διατρανώσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου “Τρούμαν” στη βάση της Σούδας από τις 30/12 ως τις 3/1 για “ξεκούραση και αναψυχή” του πληρώματός του. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη για την αναβάθμιση της βάσης και τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ».

Σε αυτή την κατεύθυνση «καλεί σε μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς».

Συνεχίζοντας η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει: «Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών. Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η επέκταση των εγκαταστάσεων στη ναυτική βάση, επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρούν και τη χρηματοδότηση μεγάλης τριώροφης εγκατάστασης, που θα στεγάσει το νέο Κέντρο Επικοινωνιών του Ναυτικού των ΗΠΑ. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό των Χανίων καθώς βλέπει τον τόπο του να μετατρέπεται σε ορμητήριο φονιάδων, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις είναι στοχοποιημένες από τους δηλωμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα των χωρών, αντίθετα ευθύνονται για δεκάδες πολεμικές επεμβάσεις, για την αλλαγή συνόρων, τη διάλυση ολόκληρων χωρών, όπως η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία.

Την ίδια στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη διατρανώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση για την Υγεία, την Παιδεία, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από το κύμα ακρίβειας, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες. Οι δαπάνες αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, αντίθετα εναρμονίζονται με ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ακόμα και με αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων, όπως είναι η πρόσφατη αποστολή πυροβολαρχίας “Patriot” στη Σαουδική Αραβία. Στον νέο κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση κατά 856 εκατομμύρια ευρώ στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς αυξημένος κατά 34% έναντι των πιστώσεων του 2021 και 636% -εξαπλάσιος και πλέον- σε σχέση με τον προ διετίας προϋπολογισμό. Από τα στοιχεία του 2021, η χώρα μας αναδεικνύεται σε πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ, όσον αφορά τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ της, αφήνοντας τις ΗΠΑ στη δεύτερη θέση.

Η προσπάθεια αθώωσης “των ΝΑΤΟικών φονιάδων”, με το πρόσχημα ότι “αφήνουν” λεφτά στον τόπο, που επιχειρούν διάφορα “παπαγαλάκια”, δεν μπορεί να κάνει τους Χανιώτες να ξεχάσουν τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην επιβολή της επταετούς χούντας, στην εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου. Τα αιματοβαμμένα δολάρια δεν μπορούν να αθωώσουν τα δεινά που έχουν σπείρει οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες σε μια σειρά λαούς. Το ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων σε ξεσηκωμό, ώστε να καταδικάσουμε τη μετατροπή των Χανίων σε πόλη υποδοχής των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά!

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Απαιτούμε:

  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις.
  • Όχι στη μετατροπή της Σούδας σε πολεμικό στόχο, ούτε σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...