Τώρα όλοι στη μάχη – Πάνω από όλα η υγεία του λαού

Απεργία υγεία 16/6

Το δικαίωμα της εργατικής τάξης για ξεκούραση, για διακοπές, για αναψυχή είναι μια επιτακτική ανάγκη. Αυτή η ανάγκη για όλο και περισσότερους εργαζόμενους δε μπορεί να ικανοποιηθεί. Τείνει να γίνει πολυτέλεια γιατί η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να τις καλύψει. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη επίθεση που δέχεται στο εισόδημά της με μισθούς άθλιους, πανάκριβα εισιτήρια όπου και να πάει με την ακρίβεια συνεχώς να μεγαλώνει.

Μπήκαμε στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και όσοι από εμάς μπορέσαμε να πάμε διακοπές, γυρίζουμε και η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι η έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στη «χαλάρωση» της ατομικής ευθύνης στην εφαρμογή των μέτρων. Όμως η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα για τις πτήσεις που είναι γεμάτες μέχρι τα …φτερά, δε λέει τίποτα για τα πλοία που πηγαινοέρχονται με πληρότητα μεγαλύτερη και από το απαράδεκτο 85%. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία και όλα αυτά για να μη χάσουν σεντς οι κεφαλαιοκράτες των μεταφορών.

Τσάμπα η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό ότι για το δεύτερο κύμα πανδημίας φταίει η χαλάρωση της ατομικής ευθύνης και οι «ασυνείδητοι» νέοι που τώρα γυρνάνε από διακοπές. Η πραγματικότητα είναι ότι καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα από τις δικές της ευθύνες. Αποδείχτηκε το τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων ο τουρισμός και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έγιναν «λάστιχο», ενώ σήμερα παίρνει μέτρα όπως, αρνητικό τεστ για την είσοδο στη χώρα. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε νοσοκομεία, σε αστυνομικά τμήματα, σε στρατόπεδα δείχνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που ούτε στο νοσοκομείο δεν τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης).

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα τώρα ώστε να υπάρχουν παντού μέτρα ατομικής προστασίας για όλους, νοσηλευτικό προσωπικό, των στρατευμένων και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτική χρήση μάσκας στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού στο σύνολο της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων, των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και σε δομές φιλοξενίας. Για το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατευμένους, λόγω του ωραρίου απασχόλησης καθ’ όλη την ημέρα, απαιτείται η αγορά σημαντικού αριθμού μασκών και η κυβέρνηση οφείλει να τις χορηγεί άμεσα και δωρεάν σε όλους.

Με βάση τα παραπάνω είναι ανάγκη το σύνολο των ενώσεων του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας των εργαζομένων να οργανώσουν την πάλη τους παντού για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους.

Να απαιτήσουν:

  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
  • Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Μπάμπης Βορτελίνος
Μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις
Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δείτε ακόμα...