Τουρκία: Δημοτικές εκλογές την Κυριακή 31 Μάρτη

Δημοτικές εκλογές πραγματοποιούνται στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή 31 Μάρτη, με φόντο και τις πυκνές διεργασίες στην ευρύτερη περιφέρεια, όπου το τουρκικό κεφάλαιο διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο, παζαρεύοντας αποφασιστικά με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά και με Ρωσία – Κίνα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάνει ξανά τις μητροπόλεις της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, που το 2019 πέρασαν στον έλεγχο του σοσιαλδημοκρατικού CHP (το κρίσιμο λιμάνι της Σμύρνης αποτελεί εδώ και χρόνια προπύργιο του CHP).

Έρευνα της «Μετροπόλ» έδινε προβάδισμα στον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης από το 2019 και εκ νέου υποψήφιο με το CHP, με 47,9% έναντι 37,2% που συγκέντρωνε ο υποψήφιος του ΑΚΡ, πρώην υπουργός Μουράτ Κουρούμ.

Άλλη έρευνα, της εταιρείας «MAK Research», κατέγραφε το προβάδισμα Ιμάμογλου στο 41,5%, μόλις μιάμιση μονάδα μπροστά από τον Κουρούμ. Στη δε πρωτεύουσα, δημοσκόπηση της «MAK» εμφάνιζε τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο με το CHP Μανσούρ Γιαβάς να προηγείται με 6 μονάδες του υποψηφίου του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτινόκ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...