Η κατασκευή του εργοστάσιου παραγωγής τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Bayraktar» στην Ουκρανία σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2025, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ.
«Έχουμε ολοκληρώσει το 80% της κατασκευής και παραγγέλνονται μηχανήματα. Η ημερομηνία παραγωγής θα καθοριστεί από την πορεία του πολέμου, αλλά η εγκατάσταση θα είναι έτοιμη τον Αύγουστο του 2025», δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ στο Reuters στο περιθώριο της αμυντικής έκθεσης Saha Expo στην Κωνσταντινούπολη. Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 ή την παραλλαγή του TB3 με μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο.
Τον Φεβρουάριο, στελέχη της εταιρείας είχαν δηλώσει ότι η Baykar είχε αρχίσει να κατασκευάζει ένα εργοστάσιο κοντά στο Κίεβο, όπου σχεδιάζει να παράγει μοντέλα μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 ή TB3.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters