Τουρκικός Τύπος: Συνεχίζεται η κόντρα με τη Γαλλία- Άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκική Φρεγάτα TCG YILDIRIM
Φώτο Αρχείου / Τουρκική Φρεγάτα TCG YILDIRIM / Πηγή: turkish navy

ΘΕΜΑΤΑ : Ομιλία Ρ.Τ.Ερντογάν,Σεισμός, Ανατολική Μεσόγειος,Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν, Κορονοϊός,Διάφορα εσωτερικά / εξωτερικά θέματα.

Όλα τα ΜΜΕ

–  Πρόεδρος Ερντογάν : Πρώτα ο θεός πλησιάζουμε στη νίκη.
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις στο 7ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του AKΡ. Αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του καταληψία Αρμενία, ο Ερντογάν είπε: “Σήμερα το πρωί συνομιλήσαμε με τον αδερφό μου Ilham Aliyev , άκουσα τις εξελίξεις από αυτόν.Ένιωσα ευτυχισμένος από τις θετικές εξελίξεις. Πρώτα ο θεός πλησιάζουμε στη νίκη”.

Αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του κόμματός του απηύθυνε σοβαρή κριτική στην αντιπολίτευση,συνέχισε με διεθνή θέματα και μεταξύ άλλων είπε : “Ως χώρα και έθνος,βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως τουλάχιστον πριν από 100 χρόνια. Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα που θα φέρει ειρήνη, ηρεμία και δικαιοσύνη στην περιοχή μας και στον κόσμο με μια νέα ορμή που ξεκινά από την Ανατολία ,στα χώματα της  οποίας πριν από έναν αιώνα θέλησαν να μας καταστρέψουν.Φωνάξαμε την αλήθεια στα πρόσωπα εκείνων που προσπάθησαν να πνίξουν τον πολιτισμό και τη γεωγραφία μας με αίμα και δάκρυα και δεν δıστάξαμε να σταθούμε δίπλα στους φίλους μας.Εμείς βρισκόμαστε στη Συρία,στη Λιβύη. Τώρα βρισκόμαστε και στο Αζερμπαϊτζάν.Η Τουρκία προσελκύει τόσους κεραυνούς επειδή αναπτύσσεται. Εάν δεν είχαμε αποδεσμευτεί από την κηδεμονία, κανείς δεν θα είχε αντιταχθεί σε εμάς. Εάν δεν είχαμε συντρίψει τις τρομοκρατικές οργανώσεις κανείς δεν θα μας είχε επιτεθεί ή στραβοκοιτάξει.Κανείς δεν θα μας είχε στοχοποιήσει αν δεν είχαμε μιλήσει για τις διώξεις στη Συρία, τη διχοτόμηση στο Ιράκ, τη στρέβλωση στη Λιβύη, την κλοπή στην Ανατολική Μεσόγειο”.

–  Η γαλλική αστυνομία αντιμετώπισε ως “τρομοκράτες” τέσσερα δεκάχρονα παιδιά  τρία  εκ των οποίων Τουρκάκια.
Στο σχολείο τους στο Albertville της Γαλλίας, τέσσερα δεκάχρονα παιδιά , τρία  εκ των οποίων Τουρκάκια και ένα αλγερινής καταγωγής αντιμετωπίστηκαν ως “τρομοκράτες”  για τις απαντήσεις που έδωσαν  στους δασκάλους τους σχετικά με τις γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον Μωάμεθ λέγοντας ότι δεν τους αρέσουν.Νωρίς το πρωί η αστυνομία μπήκε στα σπίτια τους και αφού τα συνέλαβε τα προσήγαγε στο τμήμα για ανάκριση.Η αστυνομία εξέλαβε αυτή τη πράξη ως “υποστήριξη της τρομοκρατίας”. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σέντοπ δήλωσε : Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία.

–  Γιγαντιαία άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλάζια Φάλαινα-2020
Στη δήλωση που έγινε στο λογαριασμό Twitter του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι  “Η άσκηση Γαλάζια Φάλαινα-2020 η οποία ξεκίνησε στην Ανατολική Μεσόγειο στις 30 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή της Τουρκίας,των ΗΠΑ,του Πακιστάν ,της  Βουλγαρίας,της  Ισπανίας και της Ρουμανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη”.

Δήμος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...