Τουρκικός Τύπος της Κυριακής: Επιστολή Ρ. Τ. Ερντογάν, Ελληνική NAVTEX, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ελληνοτουρκικά και Κορονοϊός

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Στον αστικό τύπο της Κυριακής στην Τουρκία κυριάρχησαν τα θέματα: Επιστολή Ρ. Τ. Ερντογάν, Ελληνική NAVTEX, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ελληνοτουρκικά και Κορονοϊός.


Σε όλα τα ΜΜΕ

Κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρεται στη συνέντευξη του Τσαβούσογλου στην εφημερίδα  “La Stampa”.

Επιστολή Ρ.Τ.Ερντογάν για την Ιερουσαλήμ

Ο Ερντογάν, στο μήνυμα που έστειλε με την ευκαιρία του Διεθνούς Συμποσίου Selahaddin-i Eyyubi (Σαλαντίν), δήλωσε ότι τιμά το δεύτερο κατακτητή της Ιερουσαλήμ και τους ηρωικούς στρατιώτες του συνεχίζοντας: “Κάθε προσπάθεια που νομιμοποιεί την ισραηλινή κατοχή, εγκρίνει τα σχέδια του Ισραήλ για προσάρτηση της Ιερουσαλήμ και των παλαιστινιακών εδαφών και αγνοεί τα νόμιμα δικαιώματα των παλαιστινίων αδελφών μας, είναι προδοσία στην κληρονομιά του Σαλαντίν.

Η μεγαλύτερη κληρονομιά του Σαλαντίν (Άραβας) προς εμάς είναι η δεύτερη ιερή πόλη μας η Ιερουσαλήμ. Την απελευθέρωσε από την κατοχή των σταυροφόρων και ανέκτησε την ελευθερία της.

Είναι οι πρόγονοί μας (Οθωμανοί) που έδωσαν ξανά ζωή στην Ιερουσαλήμ και την έκαναν τόπο λατρείας για όλες τις θρησκείες. Είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου να προστατεύει την Ιερουσαλήμ και να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό και ευαισθησία σε αυτήν.

Σημείωση : Οι εθνικιστές της Τουρκίας διατείνονται ότι η Ιερουσαλήμ είναι Τούρκικη μιας και επί αιώνες βρισκόταν υπό τη “προστασία” της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Ιερουσαλήμ
Φώτο Αρχείου / Ιερουσαλήμ / Πηγή: Unsplash / Φωτογράφος: Robert Bye

Το παιχνίδι της Ελλάδας με τις NAVTEX

Οι NAVTEX που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της ναυσιπλοΐας δηλώνονται από την Ελλάδα για άλλους σκοπούς. 

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, η Ελλάδα, ανακοίνωσε δύο νέες NAVTEX με σκοπό γυμνασίων σκοποβολής που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο το οποίο βρίσκεται στο πεδίο ευθύνης της Τουρκίας. Η περιοχή NAVTEX δεν σχετίζεται άμεσα με τον περιορισμό της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στρατιωτικής εκπαίδευσης ή η δήλωση κινδύνου σημαίνει παραβίαση κυριαρχίας άλλου κράτους. Η Ελλάδα όμως ανακοίνωσε NAVTEX σε περιοχή ναυσιπλοΐας ( NAVTEX ) σε διεθνή ύδατα. Η ανακοίνωση NAVTEX σε διεθνή ύδατα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να σαμποτάρει τις φιλειρηνικές προτάσεις της Τουρκίας που αποσκοπούν σε διάλογο.


Τζουμχουριγέτ

Επιστολή στον Ερντογάν από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίγεφ

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις επιθέσεις της Αρμενίας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι μόνο του στο δίκαιο αγώνα του.


Σαμπάχ

Η Αρμενία στοχεύει στον άμαχο πληθυσμό! 2 νεκροί και 4 τραυματίες

2 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 4 άμαχοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σε οικισμούς του Αζερμπαϊτζάν από τον Αρμενικό στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και μία νέα επίθεση της Αρμενίας όπου εδώ και μέρες βομβαρδίστηκαν δεκάδες στόχοι αμάχων συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νηπιαγωγείων. Σκοτώθηκαν δύο ακόμη Τούρκοι του Αζερμπαϊτζάν.

Άρχισε η μεγάλη επίθεση

Την 7η ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησε για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα από την Αρμενία εδάφη της, το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε στις κακοτράχαλες πλαγιές του Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προχωρώντας από 4 σημεία  απελευθέρωσε το Madagiz και άλλα 7 χωριά.

Χάρτης Αζερμπαϊτζάν- Αρμενία

Δήμος

Δείτε ακόμα...