Τραμπ: Προκλητικές δηλώσεις για τους διαδηλωτές

Τραμπ-ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προκαλεί με τις δηλώσεις του ότι οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, θα είχε «χαιρετιστεί με τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα».

Μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού άνδρα από αστυνομικό που στην ουσία του προκάλεσε ασφυξία έχουν ξεσπάσει σφοδρές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Οι διαδηλωτές έφτασαν έως τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά. Αφού απομακρύνθηκαν, συγκεντρώθηκαν ξανά αργότερα με βίντεο να δείχνουν σπρωξίματα μεταξύ αξιωματικών και διαδηλωτών που προσπαθούσαν να ξεπεράσουν μεταλλικά εμπόδια. Το πλήθος διαλύθηκε νωρίς το Σάββατο το πρωί.

Σε tweets λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ επαίνεσε τους αξιωματικούς της Μυστικής Υπηρεσίας που φρουρούν τον Λευκό Οίκο ως “πολύ ικανούς”.

Ήμουν μέσα, παρακολούθησα κάθε κίνηση και δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι πιο ασφαλής.

Τραμπ

Μεγάλο πλήθος, επαγγελματικά οργανωμένο, αλλά κανείς δεν πλησίασε να παραβιάσει το φράχτη. Αν είχαν, θα τους είχαν υποδεχτεί τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα. Πολλοί πράκτορες μυστικών υπηρεσιών περιμένουν απλώς να δράσουν.

Τραμπ

Μάλιστα φαίνεται ότι κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «Απόψε, υποθέτω ότι είναι νύχτα MAGA στον Λευκό Οίκο» (MAGA εκ του «Make America Great Again»).

Όσο και να επιστρατεύονται σκυλιά, φρουροί, όπλα, μηχανισμοί για να καταστείλουν την λαϊκή οργή δε θα καταφέρουν να τρομάξουν ένα λαό που πνίγεται από το άδικο μιας ωμής δολοφονίας, που όσο και να παρουσιάζεται ως ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν καταφέρνει να τους ξεγελάσει.

Και όταν αυτός ο λαός στρέψει την οργή του στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κάθε είδους αλαζονεία σε άτομα όπως ο Τραμπ τότε ο σημερινός φόβος τους για την λαϊκή οργή θα μετατραπεί στον ζωντανό τους εφιάλτη. Τότε και οι ίδιοι που τους “προστατεύουν” σήμερα, θα πάνε με το πλευρό του εξεγερμένου λαού. Τότε θα δικαιωθούν όλα τα θύματα αυτής της σάπιας κοινωνίας.

Ας είναι οι εξελισσόμενες διαδηλώσεις η προειδοποίηση για όσα έπονται.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...