Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος: Όχι στην κατάργηση της απλής αναλογικής σε όλες τις αρχαιρεσίες των οργάνων κι αντιπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)

Ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, συνταξιούχος Ανθυπαστυνόμος, Μέλος του πρώτου εκλεγμένου Δ.Σ Της Π.Ο.ΑΣ.Υ. παραχώρησε στο alt.gr δήλωση του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όχι στην κατάργηση της απλής αναλογικής σε όλες τις αρχαιρεσίες των οργάνων κι αντιπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ». Την παραθέτουμε ολόκληρη παρακάτω:

Όχι στην κατάργηση της απλής αναλογικής σε όλες τις αρχαιρεσίες των οργάνων κι αντιπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ

Με νομοθετική πράξη η κυβέρνηση της Ν.Δ παρεμβαίνει για να ελέγξει τη έκφραση των αστυνομικών υπαλλήλων στην εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα με την προς ψήφιση τροπολογία επιχειρείται από πλευράς της κυβέρνησης ο έλεγχος κάθε συνδικαλιστικής έκφρασης στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εν ενεργεία αστυνομικών υπαλλήλων κάθε βαθμού της Ελληνικής Αστυνομίας (άρθρο 30Α του ν.1264/1982) και ειδικότερα:

  • α. Ορίζεται ότι, η εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ανωτέρω υπαλλήλων, γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι.
  • β. Καθορίζεται η διαδικασία διενέργειας της ψηφοφορίας και εκλογής των υποψηφίων.
  • γ. Εισάγονται μεταβατικής ισχύος διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι προαναφερόμενες οργανώσεις υποχρεούνται να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι, σε συνέχεια όλων των αντεργατικών – αντισυνδικαλιστικών νόμων που έχτισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να διευκολύνουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας , ως εκφραστές των ίδιων συμφερόντων νομοθετούν τώρα και για τον έλεγχο των μηχανισμών καταστολής του εργατικού κινήματος.

Μετά από ένα μετεμφυλιακό αστυνομικό κράτος, που έφτιαξε θεσμούς σύμφωνα με τις ιδεολογικές –κομματικές ανάγκες της κυρίαρχης οικονομικά τάξης, με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αφού πρώτα ποινικοποίησε , εξόρισε και φυλάκισε, κάθε αντίθετη πολιτικά- ταξικά άποψη, έχτισε – και εκπαίδευσε- το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, με βάση τα συμφέροντα της .

Η πλουτοκρατία ενίσχυσε την προνομιακή της θέση στο διάβα του χρόνου, και μετά την κατάργηση των κοινωνικών φρονημάτων στους μηχανισμούς καταστολής, με τον έλεγχο της στελέχωσης και της εκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ.

Αποτέλεσμα αυτής της αντιλαϊκής στόχευσης για την χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ως μοχλό καταστολής (ραβδούχων) του εργατικού κινήματος, ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί να γίνονται θύτες και θύματα -ως εργαζόμενοι- των αστικών κυβερνητικών επιλογών.

Έχουμε για συμμάχους θεριά και τα ταΐζουμε με τα δικά μας παιδιά…

Έτσι γεννήθηκε η αναγκαιότητα να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε και όλα τα δικαιώματα μας ως εργαζόμενοι, επιβάλλοντας τον συνδικαλισμό μέσα από διώξεις, αποτάξεις πολλών πρωτοπόρων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών, του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν πλέον, όπως και σε κάθε εργασιακό χώρο, ο συνδικαλισμός γίνεται μια ανεξέλεγκτη πραγματικότητα, για όλες τις κυβερνήσεις, αναγκάζονται να αναγνωρίσουν τον συνδικαλισμό, διεκδικώντας και «δάφνες δημοκρατικές», για τον αυτονόητο δικαίωμα μας, και μετά με τη μέθοδο του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ, βάζοντας δικούς τους ανθρώπους που κάνουν πλάτες για να παίρνουν το κάστρο από μέσα και να περνάνε τα αντιλαϊκά νομοθετήματα .

Αυτό δεν αποτελεί πρωτοτυπία για τον χώρο της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που επιχειρείται με την υπό ψήφιση τροπολογία που θεσπίζει ΕΝΙΑΙΟ ΨΦΟΔΕΛΤΙΟ, στις εκλογές , είναι η κατάργηση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ , στην εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων κάθε βαθμού στο χώρο της ΕΛ.ΑΣ.

Έχουμε γνώση της πραγματικότητας στην ενίσχυση του κράτους αυτού, ως συλλογικός καπιταλιστής, που δεν επιτρέπει καμία αντίθετη έκφραση που αμφισβητεί τα συμφέροντα των κυρίαρχων εκμεταλλευτών του εργαζόμενου λαού, και αποκαλύπτει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τις αντεργατικές πρακτικές στον σκληρό πυρήνα της βίας αυτού του κράτους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αστυνομικούς , μέσα απ τα συνδικαλιστικά τους όργανα και ιδιαίτερα την Π.Ο.ΑΣ.Υ, να πολεμήσουν αυτή την αντιδημοκρατική τροπολογία, και να αγωνισθούν συλλογικά για την αχρήστευση κάθε νομοθετικού εκτρώματος που καταργεί την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ στην εκλογή των οργάνων και των αντιπροσώπων στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι συνταξιούχοι που παλεύουμε μέσα από την Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, καλούμε όλους τους συνταξιούχους να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δίπλα στους συναδέλφους μας αστυνομικούς, για να μη επικρατήσει η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ στα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛΛΑΣ…

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ τους ΑΓΏΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΩΘΕΙ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΣΤΑΡΗ ΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΛΟΓΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, συνταξιούχος Ανθυπαστυνόμος, ΄μέλος του πρώτου εκλεγμένου Δ.Σ Της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...