Βενεζουέλα: Μάχες ανάμεσα σε στρατό και μέλη ένοπλης οργάνωσης της Κολομβίας

Φώτο αρχείου, Πηγή: pixabay

Εκτενείς μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στον στρατό της Βενεζουέλας και μέλη ένοπλης οργάνωσης σε περιοχή που γειτονεύει με την Κολομβία, δήλωσε χθες Κυριακή τοπικός αξιωματούχος.

Οι εχθροπραξίες, στην πολιτεία Απούρε (νοτιοδυτικά), είχαν πολλά θύματα με τραυματίες και νεκρούς, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Αραουκίτα, ο Ετελίβαρ Τόρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε από την πλευρά του στη δημόσια τηλεόραση, ότι ο στρατός συγκρούστηκε με μέλη ένοπλης οργάνωσης της Κολομβίας, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με εξόριστο αξιωματικό του στρατού της Βενεζουέλας που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε εναντίον καταυλισμού ανταρτών της πρώην οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP).

Η Βενεζουέλα και η Κολομβία, τα σύνορα των οποίων έχουν μήκος 2.200 χιλιόμετρα, έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους αφότου η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε αναγνώρισε ως νόμιμο πρόεδρο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, τον Χουάν Γκουαϊδό, τον Ιανουάριο του 2019.

Η κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε κατηγορεί συχνά την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ότι προσφέρει καταφύγιο σε μέλη της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) και αποστάτες των FARC, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 κι έχουν ξαναπάρει τα όπλα. Το Καράκας απο την πλευρά του, το διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...