Βόρεια Κορέα: 3η δοκιμή πυραύλου σε λιγότερες από 10 ημέρες

Βόρεια Κορέα Πυραυλική Δοκιμή
Φώτο Αρχείου / Εκτόξευση πυραύλων Πηγή: KCNA

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου άγνωστου τύπου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας και οι ιαπωνικές αρχές. Πρόκειται για την τρίτη δοκιμή τέτοιου οπλικού συστήματος στην οποία προχωρά η Πιονγκγιάνγκ μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.

Η βολίδα, αφού απογειώθηκε και κατευθύνθηκε προς τα ανατολικά, προς τη θάλασσα, διευκρίνισε το επιτελείο.

Η Πιονγκγιάνγκ έκανε δυο εκτοξεύσεις πυραύλων, που υποστήριξε ότι ήταν υπερηχητικοί, την 5η Ιανουαρίου και την 11η Ιανουαρίου.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή σημείωσε πως κατέγραψε την εκτόξευση στις 14:55 (σ.σ. τοπική ώρα· 07:55 Ελλάδας) από τη Βόρεια Κορέα κατά τα φαινόμενα ενός ή περισσότερων βαλλιστικών πυραύλων».

Η δεύτερη δοκιμή, που παρακολούθησε ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, οδήγησε στην επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος πέντε προσώπων που συνδέονται με το βορειοκορεάτικο πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.

Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως μοιάζουν αποφασισιμένες να «κλιμακώσουν εσκεμμένα» την κατάσταση.

Εάν η Ουάσινγκτον «υιοθετήσει τέτοια συγκρουσιακή συμπεριφορά», η Πιονγκγιάνγκ «θα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει με πιο σθεναρό τρόπο», διεμήνυσε εκπρόσωπος της βορειοκορεάτικης διπλωματίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...