Βουλή: Ερώτηση για τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”

EUROKINISSI

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης με θέμα την συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”. Όπως αναφέρουν, η οργάνωση προκάλεσε την κατακραυγή του ελληνικού λαού όταν ανακοίνωσε ότι διοργανώνει στην Κρήτη μία άθλια εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων στη Μάχη της Κρήτης το 1941, ενώ από την Ελλάδα αναφέρονται τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Θέμα: Συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”.

Τις τελευταίες μέρες έγινε ευρέως γνωστή η ύπαρξη και δράση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Αυτή η οργάνωση προκάλεσε την κατακραυγή του ελληνικού λαού όταν ανακοίνωσε ότι τον προσοχή Μάη διοργανώνει στην Κρήτη μία άθλια εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Στην ιστοσελίδα του εν λόγω Συνδέσμου αναφέρεται ότι είναι επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ (NCAGE code AN876), δηλώνει εφεδρική ομάδα προσηλωμένη να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ ενώ από 21 έως 25 Απρίλη 2021 στο πρόγραμμα της διοργανώνει “σχολείο” στα αλεξίπτωτα στην Ουκρανία με εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ.

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο και το χαρακτήρα της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι μέλη του Συνδέσμου είναι “κυρίως ενέργεια έφεδροι και απόστρατοι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατών του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλικών χωρών”.

Από την Ελλάδα αναφέρονται τρεις (3) εν ενεργεία αστυνομικοί τα στοιχεία των οποίων είναι δημοσιευμένα στη σελίδα του Συνδέσμου, οι οποίοι μάλιστα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

  1. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σχετικά με τη συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών της αστυνομίας στην παραπάνω διεθνή ακροδεξιά φιλοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση;
  2. Υπάρχουν και άλλα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν σε αυτή την οργάνωση και τι σκοπεύει να πράξει η κυβέρνηση σχετικά;
Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...