«Βράζουν» από κρούσματα τα σχολεία εξαιτίας των πρωτοκόλλων «υπερμετάδοσης»

Παρέμβαση του Ηλία Πατίδη, Πρόεδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά

Στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Πειραιά, που «βράζουν» από κρούσματα κορονοϊού, ως αποτέλεσμα των απαράδεκτων υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρθηκε ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Μάλιστα, ο Η. Πατίδης αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός σχολείου, που παρότι μετρά 37 κρούσματα σε μία τάξη, δεν έχει κλείσει, καθώς δεν συμπληρώνεται ο κανόνας του 50%+1. Όπως είπε μάλιστα, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήρθε καν κινητό συνεργείο του ΕΟΠΥ για να κάνει δωρεάν τεστ, με αποτέλεσμα τα παιδιά να ταλαιπωρούνται ψάχνοντας δομές για να το κάνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγκάζονται να το πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε ότι πρέπει να διορθωθούν τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του υπουργείου που είναι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού και επανέλαβε τα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στις σχολικές μονάδες, αραίωση των τμημάτων και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Δείτε ακόμα...