Βρετανία: Δυσκολίες στην καπιταλιστική οικονομία

Αγγλία
Πηγή: EUROKINISSI

Διαφωνίες, εντός της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, αναφορικά με τους τρόπους διαχείρισης των παζαριών με την ΕΕ για τις μελλοντικές σχέσεις και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησης (Brexit). Αποτέλεσμα αυτών των διαφωνιών ήταν και η χθεσινή απόφαση του επικεφαλής επικοινωνίας του Βρετανού ηγέτη, Λίο Κέιν, να παραιτηθεί από τη θέση του.

Ο Κέιν θεωρούνταν πιστός σύμμαχος του πρωθυπουργού Τζόνσον και συνεργαζόταν μαζί του στενά. Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης υπό το καθεστώς ανωνυμίας είπαν σε δημοσιογράφους ότι υπάρχει ένταση εντός του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς η στρατηγική επικοινωνίας της κυβέρνησης δέχτηκε την κριτική αρκετών κυβερνητικών βουλευτών για «καθυστερημένη, αλλά και συγκεχυμένη αντίδραση» στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το ίδιο διάστημα, ήρθαν στην επιφάνεια οι κακές προοπτικές από την κρίση στη βρετανική καπιταλιστική οικονομία που επιταχύνθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτέμβρη διαπιστώθηκε πως αναπτύχθηκε με βραδύτερο του αναμενόμενου ρυθμό 1,1%, όταν δεν είχαν καν επιβληθεί οι τελευταίοι, νέοι περιορισμοί και τα τοπικά lockdown.

Δείτε ακόμα...