Βρυξέλλες: Διάσκεψη “δωρητών” για τη Συρία – Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.

Στήριξη σε Τουρκία για Ιντλίμπ
Συρία Ιντλίμπ, Φώτο αρχείου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ θα συμπροεδρεύσουν σήμερα στην 4η διάσκεψη με τίτλο “Υποστηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της περιοχής” στις Βρυξέλλες.

Δυνάμεις οι οποίες άμεσα αναμειγνύονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στη κατασπάραξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Συρίας, οι οποίες ανήκουν στο λαό της και μόνο. Ούτε στην αστική τάξη, ούτε στους ιμπεριαλιστές. Όλοι αυτοί αποφασίζουν στο πλαίσιο μιας “ιμπεριαλιστικής ειρήνης” -συμφωνίας για το τι θα αρπάξει η κάθε αστική τάξη άλλων χωρών- ενάντια σε άλλες όπως της Ρωσίας ή της Κίνας.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω βίντεο και οι διοργανωτές ευελπιστούν στην ανακοίνωση δωρεών. Πρώτα σφάζουν τους λαούς, ισοπεδώνουν τα σπίτια τους, τη ζωή τους, και μετά τους κάνουν “δώρα” ως άλλα “καθρεφτάκια” των πρώτων αποικιοκρατών, για να επικυρώσουν την ληστεία του λαϊκού πλούτου. “Δωρητές”, αυτοί που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή, τον διαμελισμό χωρών και την αλλαγή συνόρων, για τα εκατομμύρια προσφύγων, που οι πιο “τυχεροί” πηγαίνουν στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ είχε ανακοινώσει τον Μάρτη, ότι η διάσκεψη “δωρητών” για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου στις Βρυξέλλες, αλλά το πλαίσιο διεξαγωγής της διάσκεψης άλλαξε σε βιντεοδιάσκεψη, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

ag

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...