Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος – ψίχουλα προς ανέργους ναυτικούς

Λιμάνια - Πλοία
Πηγή: Eurokinissi

Από σήμερα ξεκινά η καταβολή του επιδόματος σε περίπου 3.500 ναυτικούς. Συγκεκριμένα 2.160  ναυτικοί θα λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά  3.500 περίπου άνεργους ναυτικούς.

Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
Φώτο αρχείου / Πηγή: EUROKINISSI

Όπως δήλωσε προκλητικά ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, με την καταβολή αυτών των επιδομάτων «η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία». Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 3,065 εκατ. ευρώ, ενώ στις εφοπλιστικές επιχειρήσεις πέραν όλων των άλλων προνομίων που απολαμβάνουν η ρευστότητα που δίνεται είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια.


Μόλις 610 άνεργοι ναυτικοί πήραν το 350άρι!

Την πραγματική εικόνα για τους εργαζόμενους του κλάδου ανέδειξαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, όπου πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Στη συνάντηση των αντιπροσώπων των σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, έγινε αναφορά στις αντεργατικές ΠΝΠ και τις ΚΥΑ, με τα πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Πλοίο-Τάνκερ
Φώτο Αρχείου / Φ/Γ Von Perle / Πηγή: Eurokinissi

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «για τους ναυτεργάτες καλπάζει η ανεργία, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις, δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ, τα ψίχουλα του επιδόματος των 800 ευρώ ελάχιστοι τα δικαιούνται και κανείς δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα. Το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ, λόγω των προϋποθέσεων ελάχιστοι το δικαιούνται, με τα πλασματικά στοιχεία του ΓΕΝΕ τον Απρίλη σε 2392 άνεργους πήραν επιδότηση 610, δηλ. το 25%!!!, ενώ διατηρείται η άγρια φορολόγηση του εισοδήματος των ναυτεργατών.»

Με πληροφορίες από: hcg.gr, ΠΕΜΕΝ

Δείτε ακόμα...