Υεμένη: Αεροσκάφη έπληξαν σήμερα τη συνοικία Αλ Λίμπι της πρωτεύουσας Σανάα

Βομβαρδισμός της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης απο την Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας τη νύχτα της 23ης Νοέμβρη 2021
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμός της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης από την Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας

Αεροσκάφη της στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία, που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015, έπληξαν σήμερα τη συνοικία Αλ Λίμπι, στο βορειοδυτικό τομέα της πρωτεύουσας Σανάα, η οποία βρίσκεται στα χέρια του κινήματος Ανσαρουλάχ, γνωστότερου με την ονομασία Χούθι από το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, από το 2014. Ο απολογισμός των θυμάτων των αεροπορικών βομβαρδισμών ανέρχεται στους 23 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων αρκετών γυναικών και παιδιών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, τουλάχιστον πέντε κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς και δεκάδες άλλα υπέστησαν ζημιές. Αρκετοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια πολυκατοικιών.

Το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται εμπόδισε ασθενοφόρα να φθάσουν επιτόπου και ανάγκασε σωστικά συνεργεία να αναστείλουν τις προσπάθειες να ανασύρουν επιζήσαντες.

Αργά χθες το βράδυ, η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεμήνυσε ότι ξαναρχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Σανάα, έπειτα από επίθεση των Χούθι εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) που – για πρώτη φορά – στοίχισε τη ζωή ανθρώπων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters, AFP)

Δείτε ακόμα...