Υεμένη: Περισσότερους από 60 στόχους έπληξαν ΗΠΑ και Βρετανία

μαχητικά αεροσκάφη των ηπα απονηώνονται για νε χτυπήσουν την Υεμένη

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν περισσότερους από 60 στόχους σε 16 τοποθεσίες που χρησιμοποιούν οι Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Αυτά περιλαμβάνουν κόμβους διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες πυρομαχικών, συστήματα εκτόξευσης, εγκαταστάσεις παραγωγής και συστήματα ραντάρ αεράμυνας.

Στα πλήγματα χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 100 βόμβες και πυραύλους με καθοδήγηση ακριβείας, που εκτοξεύτηκαν από πλοία που βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα, και τον Περσικό Κόλπο.

Την ίδια ώρα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», δήλωσε ότι το Ιράν «έχει εμπλακεί επιχειρησιακά» στην επίθεση των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων. «Ήμασταν αρκετά σαφείς σχετικά με το γεγονός ότι το Ιράν είναι ο κύριος -αν όχι ο κύριος- αρωγός ή υποστηρικτής ή χορηγός των Χούθι και ότι το Ιράν» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουν παράσχει πληροφορίες και πληροφορίες στους Χούθι. Έχουν παράσχει στους Χούθι [με] τις ίδιες τις δυνατότητες που χρησιμοποίησαν για τη διεξαγωγή αυτών των επιθέσεων. Πιστεύουμε ότι έχουν σίγουρα εμπλακεί σε κάθε φάση αυτής της διαδικασίας», υποστήριξε ο αξιωματούχος.

Δείτε ακόμα...